Награђени основци Моравичког округа за литерарне радове 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Награђени основци Моравичког округа за литерарне радове
Trenutno na sajtu: 413       |       Podeli:
15.05.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - На конкурс за литерарне радове ученика основних школа Моравичког округа

расписан у оквиру 55. Дисовог пролећа, стигла су 264 рада из 25 основних школа:

„Милица Павловић” „Филип Филиповић”, „Др Драгиша Мишовић”, „Свети Сава”, „Ратко Митровић”, „Вук Караџић” и „Танаско Рајић” из Чачка, „Владислав Петковић Дис” из Заблаћа, „Божо Томић” из Пријевора, „Ђенерал Марко Ђ. Катанић” из Бреснице, „Милан Благојевић” Лучани, издвојено одељење из Крстаца, „Котража” из Котраже, „Марко Пајић” из Виче, „Академик Миленко Шушић” из Гуче и издвојеног одељења из Ртију, „Милинко Кушић” из Ивањице, „Сретен Лазаревић” из Прилика, „Мићо Матовић” из Катића и издвојених одељења из Мочиоца и Равне Горе, „Свети Сава” и „Десанка Максимовић” из Горњег Милановца, „Иво Андрић” из Прањана и издвојених одељења из Каменице и Коштунића.

Жири наставника српског језика: Оливера Лабудовић (ОШ „Филип Филиповић”, Чачак), Ружа Пурић (ОШ „Свети Сава”, Горњи Милановац) и Драгиша Нешковић (ОШ „Ђенерал Марко Ђ. Катанић”, Бресница), одлучио је да прву награду за поезију, за млађи узраст понесе Илија Сретеновић, IV 3, ОШ„Академик Миленко Шушић” из Ртију, за песму „Прва љубав”. Друга награда припала је Вулу Радуловићу, IV 4, ОШ „Милан Благојевић” из Крстаца, за песму „Моје село Крстац”. Трећа награда није додељена.

За прозни рад под називом „Не бисте ми веровали”, прву награду освојила је Маша Перуничић, IV 2, ОШ „Филип Филиповић”, а другу Сања Чоловић, III 4, ОШ „Др Драгиша Мишовић”, за рад „Свет чудеса”. Трећу награду деле Нађа Поповић, II1, ОШ „Вук Караџић”, за рад „Зимска бајка”, и Ема Кос, III разред, ОШ „Ђенерал Марко Ђ. Катанић”, за текст „Ја сам стаклена девојчица”.

У области поезије за старији узраст прву награду понео је Урош Тишма, V4, ОШ „Др Драгиша Мишовић”, за песму „Када речи заболе”. Друго место освојио је Виктор Бојовић, VII 1, ОШ „Сретен Лазаревић”, за песму „У дому је најлепше”, а треће Наталија Богдановић, V 2, ОШ „Владислав Петковић Дис”, за песму „Реци да ме волиш”. Прву награду за прозни рад понела је Сташа Поповић, VIII3, ОШ „Свети Сава” Горњи Милановац, за текст „Када се сретну пут и храст”. Другу награду деле Андреа Икодиновић, VI 1, ОШ „Академик Миленко Шушић” Гуча, за рад „Шта то шапуће увело лишће”, и Теодора Богићевић, V 1 ОШ „Танаско Рајић” за текст „Разговор Милутина Миланковића и Николе Тесле”. Треће место освојила је Кристина Караџић, VIII1, ОШ „Марко Пајић”, за рад „Одрастање”.

Једногласном одлуком жири је похвалио ОШ „Мићо Матовић” из Мочиоца за прво учешће на конкурсу са већим бројем квалитетних радова, као и ОШ „Сретен Лазаревић” из Прилика за 45 поетских и прозних радова. Награде ће младим ауторима бити уручене на традиционалним лирским сусретима у ОШ „Владислав Петковић Дис” у песниковом родном Заблаћу, у четвртак, 24. маја 2018. године у 12 часова.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.280.684 посета
Тренутно на сајту: 414 посетилац(a)