U Srbiji se najviše kupuju novi mopedi, a najmanje traktori 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
U Srbiji se najviše kupuju novi mopedi, a najmanje traktori
Trenutno na sajtu: 453       |       Podeli:
05.06.2023 | 0 коментар(а)



Od ukupnog broja prvi put registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila tokom prvog kvartala ove godine, proizvedenih 2023,



u odnosu na ukupan broj registrovanih, najzastupljeniji su mopedi 29,6 odsto, dok je novih poljoprivrednih traktora najmanje 3,4 odsto, objavio je Republički zavod za statistiku.
Tokom prvog kvartalu 2023. godine može se uočiti porast broja prvi put registrovanih motocikala, autobusa, teretnih vozila, priključnih vozila, radnih vozila i poljoprivrednih traktora, dok putnički automobili i mopedi beleže pad.
Najbrojnije marke proizvođača putničkih vozila su: volkswagen, audi, opel, peugeot i renault.
Na osnovu rezultata, najzastupljenija su teretna vozila nosivosti do 999 kilograma i najveći broj ovih vozila koristi dizel kao pogonsko gorivo.
Kod putničkih automobila novijeg datuma na drumovima dominiraju vozila veličine motora do 1.399 centimetara kubnih.Procentualno posmatrano, zastupljenost vozila sa benzinom kao pogonskim gorivom veća je od onih sa dizelom.
Ukupan broj saobraćajnih nezgoda sa nastradalima u prvom kvartalu 2023. godine manji je za 5,4 odsto, u odnosu na isti period 2022. godine.
Porast saobraćajnih nezgoda sa poginulima u naselju iznosi 39,5 odsto.
Broj lica nastradalih u prvom kvartalu 2023. godine manji je za 10,4 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine, dok je broj poginulih van naselja manji za 33,3 odsto.
Broj poginulih pešaka u prvom kvartalu 2023. godine veći je za 15,6 odsto u odnosu na isti kvartal prošle godine.

GZS/Tanjug




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.509.739 посета
Тренутно на сајту: 453 посетилац(a)