Традиционална ракијада у Буковици: У славу грејане 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Традиционална ракијада у Буковици: У славу грејане
Trenutno na sajtu: 495       |       Podeli:
16.10.2019 | 0 коментар(а)



Краљево - Као и претходних једанаест година и следеће суботе, 19. октобра, у Буковици, краљевачком селу познатом по добрим воћарима
Фото: РИНА / Миланко Даниловић

и домаћинима, одржаће се традицинонална пољопривредно-туристичка манифестација „Дан грејане ракије”. Руководство месне заједнице обавило је све припреме да овогодишња смотра најбољих ракија, казанџија, кувара и дегустатора по броју учесника – такмичара, али и гостију надмаши све досадашње. Судећи по интересовању тако ће и бити.

Од 9.30 до 10 сати обавиће се регистрација учесника и традиционални дочек гостију, а након тога почеће сајамска изложба и меморијални турнир у малом фудбалу у част Славољуба Миљковића Цака, организатора прве ракијаде у Буковици и узорног привредника, друштвеног и спортског радника из овог села.

За 13 сати предвиђено је свечано отварање „Дана грејане ракије”, уз пригодан културно-забавни програм, а од 14 сати па до 15.30 на програму је такмичење за најбољу и најукуснију грејану шљивовицу. После проглашења победника и поделе награда, одржаће се народно весеље, које ће, како тврде организатори трајати до зоре.

ГЗС / РИНА, Миланко Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.423.973 посета
Тренутно на сајту: 495 посетилац(a)