Килограм живе ваге прасетине до 300 динара 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Килограм живе ваге прасетине до 300 динара
Trenutno na sajtu: 480       |       Podeli:
06.04.2017 | 0 коментар(а)



У Србији је права помама за прасићима, Иако је цена зимус у околини Краљева била око 160 динара за килограм живе ваге, а сада чак 300 динара, прасића у оборима нема.

Разлога за несташицу је много, а главни су оштра зима и то што су многи сељаци престали да узгајају прасиће јер им се једноставно не исплати да раде.

Власници печењара се жале како све теже ових дана долазе до прасића, али и на цену живе ваге.

Звонко Спасојевић, власник печењаре из Краљева, каже за “Блиц” да ситуација са прасићима никад није била гора. Прасића нема по оборима, а и цена је готово дуплирана.

“У мом засеоку у Жичи прошле године била је око седамдесетак крмача, а ове једва десетак Потрошња је већа и због Ускршњих празника који су пред нама. Сада сам приморан да идем по селима или да их тражим по неким фармама, а то ми је само трошак. Цену килограма печења нисам мењао и сада је 1.000 динара, али ћу морати да поскупим. Цена јагњетине се изједначила са прасетином”, каже Спасојевић и додаје да ћемо вероватно за овај Ускрст умсто печења јести роштиљ.

У Ужичком крају свињско месо је у протеклих неколико месеци поскпело за 20 до 30 одсто, а разлог томе је мањак свињетине на тржишту.

“Прасића је врло мало, због чега је ценау градовима скочила на 300 динара живе ваге. Понегде се у селима може наћи и за 280, али то је ипак скок у односу на Нову годину, када је ена била око 200 динара. Овог Ускрса ће свињетина бити скупља чак и од јагњетине, која кошта око 260 динара по килограму”, рекли су продавци из Косјерића.

Извор: Блиц у штампаном издању




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.447.409 посета
Тренутно на сајту: 481 посетилац(a)