Још један Дечји Фестивал одржан на Опленцу, најмлађи уживали у здравој природи, храни и разним активностима 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Још један Дечји Фестивал одржан на Опленцу, најмлађи уживали у здравој природи, храни и разним активностима
Trenutno na sajtu: 347       |       Podeli:
12.09.2021 | 0 коментар(а)



Топола – У организацији Фондације „Корени“ која је под покровитељством принца Михаила и принцезе Љубице Карађорђевић данас је у шуми иза цркве Светог Ђорђа

 на Опленцу одржан четврти Дечји Фестивал. Овогодишњи Фестивал био је под слоганом „У здравој средини расту здрава деца“ и према речима организатора забележио је високу посећеност а активности су биле осмишљене за децу од шест месеци па на даље.

 Фото: ТопПрес

„Активности на Фестивалу осмишљене су у три главна правца, здрава исхрана, здраве активности и здраво окружење. На радионици здраве хране деца су имала прилику да се играју са воћем и поврћем а родитељи су могли да поразговарају са нутриционистима и тако да сазнају више о избалансираној исхрани. Било  је и низ активности које имају за циљ да стимулишу њихов развој,  јахање коња,  стреличарство, борилачке вештине, креативне радионице, групни спортови. Ове године имали смо и сензорну шуму која је намењена бебама, малој деци и деци са сметњама у развоју.  Циљ Фестивала је да више говоримо о здравој исхрани и здравој средини то је подржао и наш спонзор „Имлек“ а  на Фестивалу су се служили напици и храна без шећера и маргарина. Ово је била степеница и тест за нас, уједно и план за даље како Опленац оживети и испунити дечицом. Обзиром да Фестивал има добротворни карактер план за даље је изградња игралишта за децу у Тополи“, изјавила је за ТопПрес принцеза Љубица Карађорђевић.

Принцеза Љубица Карађорђевић, фото: ТопПрес

 Још један од спонзора који је подржао Фестивал а малишанима омогућио  да пробају здраву храну из нетакнуте природе је и фирма  ЕС Комерц са брендом „Волим добро у људима“ из Пријепоља. 

 „Долазили смо на Фестивал и претходних година, за децу смо припремили нашу традиционалну храну која је из здраве природе. То је Спелдопита и Хељдопита, припремају се од спелтиног и хељдиног брашна што је изузетно здрава храна а деца немају прилику тако често да је конзумирају, поред тога, правимо и разне воћне намазе и сокове“, рекао је Ненад Брајовић.

Волим добро у људима у Тополи, фото: ТопПрес

Да се овај Фестивал реализује помогли су бројни пријатељи и спонзори а као и претходних година Фестивал је добротворног карактера и сав приход биће усмерен за развој деце и младих из Тополе и околине.

ГЗС/ ТопПрес

Пите од хељде и спелте, фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


topola deca oplenac festival

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.138.504 посета
Тренутно на сајту: 348 посетилац(a)