Библиотека у Пријепољу добила новог директора 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Библиотека у Пријепољу добила новог директора
Trenutno na sajtu: 437       |       Podeli:
22.10.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Пријепољски одборници су за вд директора библиотеке „Вук Караџић” изабрали Сабиру Хоџић,

некадашњу начелницу Општинске управе, док је предлог одлуке о спровођењу конкурса за избор директора ЈКП „Лим” повучен са дневног реда.

Према речима председника општине Пријепоље, Владимира Бабића, одлагањем спровођења јавног конкурса за избор директора Комуналног предузећа, жели да се пружи шанса актуелном вршиоцу дужности Џеваду Бегановићу, да у наредних 6 месеци отклони примедбе на рад предузећа и направи резултате, па ће након тога бити именован за директора, јер то је коректно и према грађанима који се свакодневно жале на комуналну хигијену града.

На данашњој седници усвојен је шестомесечни известај о раду ЈКП „Лим” за ову и програм пословања и финансијски известај за прошлу годину. Готово да није било одборника који није изразио незадовољство комуналном хигијеном у општини.

Нарочито жустра расправа водила се око разрешења актуелне директорке библиотеке ‘’Вук Караџић’’ Садије Хоџић, којој је текао четворогодишњи мандат и именовања вршиоца дужности те функције Сабире Хоџић, из Странке правде и помирења. Стигла је сагласност из Матичне библиотеке из Ужица, али да ли су ова решења у складу са законом?

Са 18 гласова за, 3 против и једним уздржаним гласом одборника којих је данас било 29 на седници, Садија Хоџић, директорка библиотеке ‘’Вук Караџић’’, разрешена је дузности директора годину дана пре истека мандата, а Сабира Хоџић, дипломирани правник и кандидат СПП-а именована је за вршиоца дужности.
Како у општини Пријепоље, тако и у округу, проблем одлагања комуналног отпада значајно ће решити изградња трансфер станице Бањица, међутим, према речима директора Регионалне санитарне депоније Бањица, Љубенка Васиљевића, када ће његово предузеће напокон почети да ради, то се не зна. Корона је знатно продужила рокове. Почетком октобра потписан је уговор за набавку камиона а рок испоруке 280 дана. А где су јос и приколице? За изградњу далековода и приступног пута чека се пројектна документација. Рампа и бетонски плато су готови, али због короне нема ко да монтира машинску опрему.

Неопходна је и систематизација радних места. У зависности хоће ли се радити у једној или две смене, потребно је минимум од 16 до 20 радника. Програм пословања за следећу годину, тешко је планирати, јер како Васиљевић каже, не зна се колико ће шта да кошта ни колико ће ко дати. Углавном, тежак период предстоји.

ГЗС/ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.453.271 посета
Тренутно на сајту: 438 посетилац(a)