Почела берба и боровнице - килограм 600 динара 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Почела берба и боровнице - килограм 600 динара
Trenutno na sajtu: 459       |       Podeli:
22.06.2017 | 0 коментар(а)



Ариље - Љубиша Милијановић из села Ступчевићи, већ више од деценије бави се узгојом боровница. Његови засади протежу се на 3,5 хекатара и представљају први већи

комерцијални засад у Србији.

“У посао са боровницама сам ушао 2006 године. На почетку је то било на доста мањој површини, али из године у годину смо проширивали парцелу и дошли до та 3,5 хектара. Експериментално смо посадили пет сорти, како би видели која најбоље успева, међутим све су родиле, а најбоља је сорта дјук”, изјавио је за Глас западне Србије, Љубиша Милијановић.

 Прошле године на Милијановићевој парцели, убрало се преко 40 тона боровница, а власник је задовољан пласаманом.

“Успео сам све да продам, мада човек мора бити обазрив како би успео да наплати оно што пласира. Просечна цена је око 600 динара по килограму, али због Шпаније која је имала велику количину боровница у хладњачи, ове године је цена нешто нижа. Не вреди нам да се жалимо, као што то раде други произвођачи, јер исто као и они нећемо успети ништа да постигнемо, то нам је што нам је”, истиче Милијановић.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.233.161 посета
Тренутно на сајту: 460 посетилац(a)