Урађен нови мурал посвећен Небојши Глоговцу 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Урађен нови мурал посвећен Небојши Глоговцу
Trenutno na sajtu: 330       |       Podeli:
04.08.2020 | 0 коментар(а)



Ужице - Током протеклог викенда завршен је нови мурал посвећен Небојши Глоговцу у центру

Ужица, у Улици Димитрија Туцовића 101, који су урадиле Сара Обрадовић и Тијана Лазић, рођена сестра аутора првог мурала покојног Бобана Лазића.

Мурал „Сећање на мурал из Улице Момчила Тешића“, урађен је уз сагласност станара зграде, а израда је финансирана средствима из буџета Града.

Један од иницијатора за осликавање новог мурала је Зоран Каначки који истиче да у граду има јавних површина које су празне, безличне и нарушене и да је ово један од најбољих начина да постану лепше и другачије као и да је једнако важна порука коју мурал носи.

„Треба да се понашамо као одговорни људи, стамбена заједница у Улици Димитрија Туцовића 101 дала је прави пример како би сви Ужичани требало да се понашају да овај град изгледа лепше и сматрамо да ће овај мурал улепшати Ужице", казао је Каначки за ТВ 5.

Према речима заменика градоначелника Ужица Ивана Станисављевића осликавање овог мурала урађено је бесплатно, а Град Ужице је финансирао набавку потребног материјала, боје, фарбе и остало што је било потребно да се овај мурал заврши.

„На овај начин одата је почаст како нашем преминулом глумцу Небојши Глоговцу, тако и нашем преминулом уметнику Бобану Лазићу. Град Ужице је показао једну величину у овом целом проблему који се задесио са претходним муралом и заједничким деловањем смо успели да направимо нешто лепо што ће трајати дужи низ година,“ закључио је Станисављевић.

 

ТВ 5 / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice mural nebojsa glogovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.522.115 посета
Тренутно на сајту: 331 посетилац(a)