Урађен нови мурал посвећен Небојши Глоговцу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Урађен нови мурал посвећен Небојши Глоговцу
Trenutno na sajtu: 703       |       Podeli:
04.08.2020 | 0 коментар(а)



Ужице - Током протеклог викенда завршен је нови мурал посвећен Небојши Глоговцу у центру

Ужица, у Улици Димитрија Туцовића 101, који су урадиле Сара Обрадовић и Тијана Лазић, рођена сестра аутора првог мурала покојног Бобана Лазића.

Мурал „Сећање на мурал из Улице Момчила Тешића“, урађен је уз сагласност станара зграде, а израда је финансирана средствима из буџета Града.

Један од иницијатора за осликавање новог мурала је Зоран Каначки који истиче да у граду има јавних површина које су празне, безличне и нарушене и да је ово један од најбољих начина да постану лепше и другачије као и да је једнако важна порука коју мурал носи.

„Треба да се понашамо као одговорни људи, стамбена заједница у Улици Димитрија Туцовића 101 дала је прави пример како би сви Ужичани требало да се понашају да овај град изгледа лепше и сматрамо да ће овај мурал улепшати Ужице", казао је Каначки за ТВ 5.

Према речима заменика градоначелника Ужица Ивана Станисављевића осликавање овог мурала урађено је бесплатно, а Град Ужице је финансирао набавку потребног материјала, боје, фарбе и остало што је било потребно да се овај мурал заврши.

„На овај начин одата је почаст како нашем преминулом глумцу Небојши Глоговцу, тако и нашем преминулом уметнику Бобану Лазићу. Град Ужице је показао једну величину у овом целом проблему који се задесио са претходним муралом и заједничким деловањем смо успели да направимо нешто лепо што ће трајати дужи низ година,“ закључио је Станисављевић.

 

ТВ 5 / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice mural nebojsa glogovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.068.608 посета
Тренутно на сајту: 703 посетилац(a)