Значајно повећан број захтева за самозапошљавање 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Значајно повећан број захтева за самозапошљавање
Trenutno na sajtu: 348       |       Podeli:
22.02.2017 | 0 коментар(а)



Ариље - Национална служба за запошљавање (НСЗ) је кроз различите активне мере прошле године запослила више од 141.000 људи, изјавио је данас министар за рад,



запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, додајући да посебно радује чињеница што је значајно повећан број захтева за самозапошљавање.

"Прошле године НСЗ је кроз различите мере за запошљавање, запослила више од 141.000 људи, а очекујемо да ће и ова година бити таква и да ће бити и бар још мало успешнија", рекао је Вулин након обиласка предузећа "Амибо" у Ариљу, које користи различите програме и мере активне политике запошљавање НСЗ.

Вулин је навео да посебно радује што се значајно повећао број захтева за самозапошљавање и оценио да то говори да се предузетнички дух буди у нама и да су људи спремнији и сигурнији да ће њихов посао успети, и да верују у себе, али и земљи у којој живе.

Фото: Глас западне Србије

То, како је истакао, потврђује и податак да је прошле године, према подацима АПР-а, уписано више од 33.000 нових предузетника.

Наводећи да ће увек неко од њих престати да ради, Вулин је рекао да је прошле године 22.000 њих брисано из АПР-а, али да је то за 10.000 мање него 2015. године.

"То говори да су нам послови одрживи, да су услови бољи и да, када људи, отворе свој посао, са сигурношћу могу да очекују да ће имати добре услове и да ће баш ништа неће мењати", рекао је Вулин.

Он је поручио да је посао државе да обезбеди предвидивост за послодавца, да 1. јануара зна како ће да завршти годину, шта дугује држави и шта држава дугује њему.

Вулин је назначио и да је НСЗ ту, као што је била и свих ових година и изразио наду да ће послодавци више него до сада користити све услуге које им се нуде.

"Олакшали смо значајно услове за добијање субвенција, значајно смо олакшали услове за нова запошљавања, обуке, па послодавци искоритите то", рекао је Вулин и додао да је "Амибо" прави пример како од идеје једно породично предузеће може да постане велико и важно својој средини.

Фото: Глас западне Србије

У Ариљу ради најмање 150 погона или читавих фабрика у којима се шију производу од памука.

"Ми из локланог буџета строго водимо рачуна и сваке године одвајамо средства да можемо да конкуришемо и правимо добро сарадњу да би што више помогли нашим привредницима, како би што више људи користило средства из Републике", каже председник општине Ариље Зоран Тодоровић.

Власник фирме "Амибо" Милутин Бојовић рекао да је да та фирма има 56 запослених, да послује од 2001. године и користи субвенције за самозапошљавање, као и друге мере активне политике запошљавања НСЗ.

Бојовић је навео да је циљ тог предузећа да буде лидер региона у производњи спаваћих програма и додао да претежно пласира робу на домаћем тржишту, док око 25 одсто производа извози у БиХ и Црну Гору.

Текстилна радионица "Амибо" почела је са радом 2001. године као радња за услужно шивење.

Глас западне Србије/Агенције




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.369.878 посета
Тренутно на сајту: 347 посетилац(a)