Српска тробојка дугачка 50 метара пронела се градом на Лиму 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Српска тробојка дугачка 50 метара пронела се градом на Лиму
Trenutno na sajtu: 259       |       Podeli:
06.03.2023 | 0 коментар(а)



Прибој - У прву недељу Великог поста, на дан када православна Црква прославља Недељу Православља,
Фото:РИНА

сећајући се велике победе Цркве над иконоборачком јереси, Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је Свету архијерејску Литургију у храму Васкрсења Христовог у Новом Прибоју.

Фото:РИНА

Након Божанске Литургије из храма је пошла велика свечана Литија улицама Прибоја предвођена Епископом Атанасијем и свештенством, којој се потом прикључила и литија из Прибојске Бање на чијем је челу био парох бањски јереј Ненад Тешић и чији су учесници носили српску тробојку дугу педесет метара.

У овим литијима учествовали су и чланови Братства православне омладине која делује при Црквеној општини Прибој уз Благослов Епископа милешевског г. Атанасија и већ трећу годину настоје да својим несебичним радом побољшају квалитет живота деце, људи и заједница у нашем окружењу.

Фото:РИНА

„Трудимо се да ентузијазмом, осетљивим приступом и пожртвованим радом ослушкујемо потребе угрожених и слабих. Наш тим чине углавном млади људи великог срца вољни да нађу начин и пут да помогну својим суграђанима и пријатељима. Заједно реализујемо бројне успешне акције које теже ка једном циљу, а то је елиминисање разлика међу људима, колико смо у могућности, кажу за РИНУ Срђан Новаковић испред Братства православне омладине Прибоја, Свети деспот Стефан Лазаревић.

До сада су реализовали више подела новчане помоћи угроженима, као и робних пакета, углавном о већим православним празницима, као и мимо њих. Организовали су мноштво квалитетних предавања, са циљем духовног и моралног развоја грађанства.

„Већи број акција реализујемо уз помоћ наших суграђана, донатора, хуманих људи из земље и дијаспоре. Трудимо се да наше акције буду успешно реализоване и да хумани дарови на крају заврше у правим рукама. Свакодневно добијамо похвале за наш рад од суграђана, као и предлоге и идеје за наредне акције. То све иде у прилог ставу да је досадашњи рад Братства оцењен добро и да ће у наредном периоду бити још бољи”, закључује Новаковић.

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


litije priboj

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.797.112 посета
Тренутно на сајту: 260 посетилац(a)