Министарка Анђелка Атанасковић посетила Пријепоље 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Министарка Анђелка Атанасковић посетила Пријепоље
Trenutno na sajtu: 513       |       Podeli:
09.05.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Министарка привреде Анђелка Атанасковић, боравила је у суботу у радној посети општини Пријепоље.

Након састанка са општинским руководством обишла је компаније „Стилекс“, „Ћатић цомпанy“ и „Стар Јела“ и том приликом поручила да је подршка ресора који води усмерена на унапређење пословне инфраструктуре, развој предузетништва и ка великим инвестицијама.

Атанасковић је рекла да је циљ министарства да се кроз дијалог са представницима привреде настави унапређење пословног окружења како би могли даље да шире посао и запошљавају нову радну снагу.

„Желимо да чујемо са каквим се изазовима сусрећу, да промовишемо видове подршке коју пружа Министарство привреде, али и да заједнички градимо бољи привредни амбијент који ће омогућити бољи живот наших грађана“, истакла је Атанасковић.Према њеним речима, зато су и организовани обиласци привредних субјеката.

Министарка Атанасковић у Стилексу, фото: А.Ровчанин

„У разговору са представницима локалних самоуправа и привредницима, на локалу, можемо да видимо шта је неопходно да се уради како би унапредили своје пословање, али и да покажемо примере добре праксе, односно да покажемо да у Србији може добро да се послује“, рекла је Атансковић.

Председник општине Пријепоље Владимир Бабић рекао је да су упознали министарку са функционисањем привреде у тој општини и захтевима привредника.

„Разговарали смо о трендовима које би требало да пратимо, који су то проблеми које морамо решавати, које су наше обавезе и задаци, а где може министарство да нам помогне“, рекао је Бабић и захвалио се министарки на посети.Власник компаније „СТИЛЕКС“, која тренутно броји 70 запослених, Есад Хоџић рекао је да посета министарке за њих представља подстицај и подстрек за још бржи развој.

„То је показатељ и да држава озбиљно размишља и прави стратегију о оваквим, малим и средњим предузећима која су у овим крајевима показала да се развијају и запошљавају раднике упркос пандемији корона вируса“, рекао је Хоџић.

Фото: А. Ровчанин

Посету министарке Атанасковић поздравили су и један од власника породичне компаније „ЋАТИЋ ЦОМПАНY“ Исмаил Ћатић и власник и директор фирме „СТАР ЈЕЛА“ Ђорђе Љујић.Ћатић је рекао је да су указали министарки на изазове са којима се привредници сусрећу у тој општини, посебно када је реч о инфраструктури, док је Љујић, чија компанија тренутно запошљава 140 радника и у плану је да упосли још око 100 њих, као проблем навео недостатак радне снаге.

ГЗС/ ПП Медиа

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ministarka privreda prijepolje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.427.571 посета
Тренутно на сајту: 512 посетилац(a)