ДСС: Угрожени животи пацијената Златиборског округа 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
ДСС: Угрожени животи пацијената Златиборског округа
Trenutno na sajtu: 454       |       Podeli:
05.12.2016 | 0 коментар(а)



Ужице - Скенер и магнетна резонанца у ужичкој болници у квару су преко месец и по дана, пише у саопштењу Демократске странке.

Због тога су тројица младића тешко повређена у саобраћајној несрећи у ноћи између суботе и недеље морали да буду превезени у шездесет километара удаљени Чачак.

Од јула ове године није у функцији ни ангио-сала, па се ургентни пацијенти са инфарктом срца превозе у Ваљево, удаљно преко 70 километара.

Због честог и дуготрајног непостојања адекватне дијагностике и могућности збрињавања хитних стања већ годинама је угрожен живот пацијентима Златиборског округа који су упућени на ужичку болницу.

Може само да се нагађа колико је пацијената изгубило живот као последице трагичне небриге и неодговорности министра здравља, који је упознат са стањем у Здравственим центру Ужице и јавашлуком руководилаца болнице, кадрова Српске напредне странке.

Владина политика штедње не сме да буде оправдање за смртоносно одузимање могућности правовременог и квалитетног збрињавања пацијената Златиборског округа, који броји преко 300 хиљада становника. Неодговорно вођење ресора здравства и великих здравствених центара не сме да се толерише.

Због тога Демократска странка Србије захтева да министар здравља поднесе оставку или буде смењен, да се смени директор ужичке болнице, да се изврши хитна набавка новог скенера и магнетне  резонанце и ангио-сала стави у функцију.

Информативна служба ДСС              




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.512.273 посета
Тренутно на сајту: 454 посетилац(a)