Доделом захвалница онима који су спасили многе животе град Чачак обележио Светски дан добровољних давалаца крви 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Доделом захвалница онима који су спасили многе животе град Чачак обележио Светски дан добровољних давалаца крви
Trenutno na sajtu: 444       |       Podeli:
15.06.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - У знак захвалности свим племенитим људима широм света који добровољним давањем крви



спашавају животе, обележен је 14. Јун, Светски дан добровољних давалаца крви под слоганом „Дај крв, нека сва срца куцају”.

Додела захвалница поводом Светског дана добровољних давалаца крви Фото: ГЗС

Добри људи већ деценијама прискачу у помоћ онима којима је то потребно, а међу њима су и они коју су 100 пута дали ову драгоцену течност.

„Драго и хумано сам увек давао крв, чак сам и давао онима који су ме звали телефоном. Први пут сам дао крв у војсци, када ми је друг био повређен. Овом младом нараштају бих радо препоручио да дају крв и помогну другима, јер је то нешто јако хумано”, рекао је Милош Глођевић, који је крв добровољно дао 101 пут.

Признање је овога пута уручено и Катици Герзић, која се први пут хуманим акцијама добровољног давања крви одазвала још у средњој школи, а то је до сада учинила 50 пута.

„Треба бити хуман, има доста болесних људи, страдалих из неког разлога , а деца која су болесна су ми била највећи мотив да дајем крв и између осталог и сви други људи којима је била потребна”, рекла је Катица Герзић.

Катица Герзић Фото: ГЗС

Медију 20 добитника признања нашли су се и чачанска компанија Слобода, Дом културе, град Чачак, Студентски парламент Факултета техничких наука у Чачку, редакција „Чачански глас”, као и волонтери Црвеног крста.

Упркос специфичним пандемијским условима у протеклој години реализоване су бројне акције прикупљања крви.

„Радили смо у веома тешким условима у протеклој години за време ковида , као што знате операције нису могле да чекају, наши добровољни даваоци су се показали сјајнима. Част ми је да кажем да смо једни од бољих у Србији што се тиче добровољног давалаштва крви и да су наши даваоци увек били добро органиовани, нико није враћен са операције јер није било крви”, рекла је др Нада Лазовић потпредседница Управног одбора Црвеног крста.

Др Нада Лазовић Потпредседница Управног одбора Црвеног крста Фото: ГЗС

На Светски дан добровољних давалаца крви, град Чачак се свим својим суграђанима захвалио јер овим чином спашавају животе и знаних и незнаних и ставио акценат на то колико је кап крви важна.

 


ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zahvalnice svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.453.841 посета
Тренутно на сајту: 444 посетилац(a)