У Златиборском округу потребно још 30 лежајева за сигурну кућу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У Златиборском округу потребно још 30 лежајева за сигурну кућу
Trenutno na sajtu: 420       |       Podeli:
08.12.2017 | 0 коментар(а)



Ужице, Прибој, Пријепоље - Поводом светске кампање „16 дана активизма против насиља над женама“ коју обележава

око 1.700 организација у више од 100 држава света, Удружене жене Златиборског округа организовале су другу заједничку акцију.

Акција је организована под слоганом „Удружене жене Златиборског округа за регионалну сигурну кућу, СОС телефон, Фонд за жене и примену Истанбулске конвенције“.

Друга по реду акција одржана је пре два дана у Ужицу на Тргу партизана на дан Монтреалског масакра као заједничка акција жена из свих локалних самоуправа Златиборског округа.

У тој акцији из Пријепоља учествовала је потпредседница Уније жена Општинског одбора Српска напредне странке Пријепоље, Јадранка Терзић.

Фото: Унија жена СНС Пријпоље

Током акције су се прикупљали потписи за изградњу сигурне куће за жене и децу жртве насиља.

У Прибоју постоји сигурна кућа са осам лежајева, међутим у Златиборком округу је потребно још 30 лежајева, због чега је инцијатива за изградњом још једне сигурне куће покренута.

Фото: Унија жена СНС Пријпоље

 

До сада је прикупљено више од 2.300 потписа. Чланица инцијативног одбора за изградњу сигурне куће у Златиборском округу, испред Женског центра Ужице, Радмила Гујаничић, рекла је да нису добијене све листе из локалних самоуправа овог округа.

Више од 1.100 позива је примио Женски центар Ужице од 2015. године до средине маја ове године путем бесплатног СОС телефона 0800/333-445, наводи се у саопштењу Уније жена ОО СНС Пријепоље.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.454.267 посета
Тренутно на сајту: 421 посетилац(a)