Изложба слика Саве Шумановића - веселе слике, а тужно живео 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Изложба слика Саве Шумановића - веселе слике, а тужно живео
Trenutno na sajtu: 427       |       Podeli:
25.04.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - У Уметничкој галерији "Надежда Петровић" у Чачку у четвртак , 27.априла, биће отворена изложба слика Саве Шумановића.

Изложба се реализује у сарадњи са галеријом "Сава Шумановић" из Шида. Обухвата 28 експоната из последње деценије стваралаштва овог најзначајнијег сликара српске уметности 20. века и биће отворена до 20. маја.

Назив изложбе је "Последња деценија Саве Шумановића". Аутор поставке је Весна Буројевић, директор галерије слика "Сава Шумановић" из Шида.

Према речима кустоса галерије "Надежда Петровић", Данијела Микића изложба Шумановићевих слика отвориће нове теме о којима ће тек моћи да се разговара.

У оквиру изложбе, 1. и 2. маја биће организоване бесплатне радионице за децу и одрасле под називом "Сан Саве Шумановића", рекла је кустос Марија Радисавчевић Раковић.

Најављујући богат програм током трајања изложбе директорка Уметничке галерије "Надежда Петровић" Милица Петронијевић је подсетила да је  задатак галерије да  се у духу Надежде Петровић  И њеног иновативног стваралаштва  бави, између осталог,  заштитом покретних културних добара  И њиховом афирмацијом.

Посетиоци ће изложбу моћи да погледају савког радног дана од 10 до 20 часова. За празнике галерија ће бити отворена од 15 до 20 часова. Цена улазнице је 200 динара, али биће организовани и породични дани када је улаз бесплатан

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Рекламирајте се на порталу Гласа западне Србије

Телефон: 032 347 001 | Мејл: redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.291.703 посета
Тренутно на сајту: 428 посетилац(a)