Субвенције из буџета општине за 180 пољопривредника 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Субвенције из буџета општине за 180 пољопривредника
Trenutno na sajtu: 489       |       Podeli:
04.09.2019 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Данас је 180 пољопривредника у Новој Вароши потписало уговоре за подстицајна средства. Ове године из локалног буџета

за пољуприврду издвојено је 9,5 милиона динара.

„Нашим домаћинима расподелили смо средства у износу од 6,5 милиона динара, док је 2,5 милион опредељено кроз подстицај и помоћ за вештачко осемењавање музних крава. Износ од милион динара искоришћен је за плаћање камате, како би произвођачи могли бескаматно да узму кредите код банака”, рекао је председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Он је додао да је дугого година био одборник у локалном парламенту и да се сећа и када се новац за субвенције делио по бојама партијских књижица, што данас није случај.

„Не припадам ни једној партији нити ћу, и људе углавном делим на добре и лоше. Ово није једини начин локалне самоуправе да помагне својим грађанима. Зна се колико чинимо за све месне заједнице и села, колико спортских терена се за ове три године и колико путева урадило, што ћемо наставити и до краја грађевинске сезоне. Варош мења изглед, јер имамо капиталне инвестиције. Реконструише се основна школа после 50 година чија инвестиција износи 490 милиона динара, гради се трг вредности 60 милона, који никада није постојао а реконструишу се и градске улице. Једино радови на путу од Браношевца до Златара теку спорије, али ће до јесени најкасније пролећа бити завршени. Све што смо обећали смо започели, сем водоснабдевања Божетића где радове очекујемо 1. октобра. Некада се за наш крај није ни знало да постоји, а видите колико данас држава улаже у нас и мисли о нама”, казао је Васиљевић.

Раденко Илић из села Акмачића пољопривредом се бави 70 година, а данас као пензионер држи 11 коза.
„Некада је било велико сиромаштво, а данас треба да се даје више субвенција како би се пољопривреда уздисала”, рекао је Илић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.423.925 посета
Тренутно на сајту: 489 посетилац(a)