Први пут асфалтирани путеви у удаљеним новопазарским и сјеничким селима, држава улаже у локалне и државне путеве 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Први пут асфалтирани путеви у удаљеним новопазарским и сјеничким селима, држава улаже у локалне и државне путеве
Trenutno na sajtu: 555       |       Podeli:
20.10.2021 | 0 коментар(а)



Нови Пазар, Сјеница - Влада Републике Србије, у сарадњи са Развојном банком Савета Европе,



финансира на десетине километара локалних и државних путева на подручју Новог Пазара и Сјенице.

У најудаљенијим новопазарским и сјеничким селима под Голијом и на Пештери асфалт до кућа стиже први пут.

„У Митровој Реци и Ковачеву негде није постојао ни макадам до кућа. Кроз блато се путовало по четири километра. Овде има младих људи, има двадесеторо деце у основној школи. Овај пут за нас значи много, значи лакше путовање до болница и виталних институција, значи останак људи у овим селима” - каже мештанин села Ковачево у разговору за ГЗС.

Поред поменутих, по први пут су асфалтирани путеви и у подноголијском селу Мухово и Доње Буче на Пештери.
На територији Новог Пазара, у овој години, урађено је 13 километара локалних путева у вредности од 300 милиона динара, али путари раде и на државном путу Нови Пазар - Сјеница, жили куцавици овог дела Србије.

„На путном правцу Нови Пазар - Сјеница тренутно се ради деоница Штаваљ-Сушица, који се финансира из кредита Развојне банке Савета Европе. На овој деоници су зими највећи сметови. Постојећи пут се шири са пет и по на ширину од 7,2 метра, у дужини од девет километара” - објашњава Сеад Мујовић, технички директор предузећа ,,Нови Пазар - Пут” и додаје да је овај пут главна државна веза између Пазара и Сјенице и даље према Босни и Херцеговини.

Велики број путарских машина налази се и на бројним локалитетима на територији Сјенице, каже шеф секције Сјеница у предузећу „Нови Пазар - Пут” Семир Мујагић. Недавно је завршена деоница са Бара према Белом Пољу и до удаљеног села Сугубине.

„Влада Републике Србије финсира 4,8 километара пута у вредности од 48 милиона динара. Ангажована је бројна механизација и подизвођачи како бисмо све завршили до краја године.Сугубине смо завршили. Реконструкција државног пута Сјеница-Раждагиње у џини од седам километара приводи се крају, остала је још саобраћајна сигнализација. За овај путни правац ЈП ,,Путеви Србије" дало је 150 милиона динара” - каже Мујагић.

Он додаје да се мештани пештерских села радују доласку путара, јер деценијама чекају асфалтирање путева до својих кућа.

„Када смо недавно радили пут у Пештерском селу Црвско, сваке недеље су мештани организовали ручак за раднике и богато нас угостили. Тамо су све били макадамски путеви, на великим успонима. Неизмерно им значе нови путеви, који ће им олакшати свакодневицу” - запажа Мујагић.

Прошле и ове године урађено је много на државним и локалним путевима овог краја, чија су села из године у годину празнија, можда управо, или бар делом, услед готово непостојеће путне инфраструктуре. Само на територији Пештера од почетка године до сада асфалтирано је око 25 километара локалних путева.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


put vlada srbija sjenica novi pazar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.311.847 посета
Тренутно на сајту: 556 посетилац(a)