Алармантнo у Тутину: Корона вирусом заражен велики број грађана, лекари немоћни, надлежни моле за помоћ 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
Алармантнo у Тутину: Корона вирусом заражен велики број грађана, лекари немоћни, надлежни моле за помоћ
Trenutno na sajtu: 366       |       Podeli:
30.06.2020 | 0 коментар(а)



Тутин – У општини Тутин на самоиницијативу локалне самоуправе уведена је ванредна ситуација,
Фото: РИНА

услед свакодневног пораста оболелих од корона вируса. Тренутно је заражена 91 особа, али се верује да је тај број далеко већи и стање у овој општини је алармантно.

„Немамо никакву комуникацију са надлежнима у Заводу за јавно здравље, све се своди на нередовне телефонске разговоре. Препуштени смо сами себи и то је велики проблем у овој ситуацији. Сви прегледи се обављају у Дому здравља у ком понестаје свега и лекова и опреме, а не могу ни да се приме сви пацијенти који долазе са симптомима сличним корона вирусу. Сви лекари, њих 43 су на измаку снаге, раде по 24 сата и не иду кућама“, изјавио је за РИНУ, начелник Општинске управе у Тутину, Аднан Шеховић.

Најтежи пацијенти се шаљу у Нови Пазар, а затим, како истиче Шеховић, нема повратне информације уколико они даље буду пребачени у неки други здравствени центар.

„Оно што нас посебно плаши је податак да нико никога није обавестио како треба да поступамо, све се ради на основу неких ранијих искустава. Молим све надлежне да обрате пажњу на нас, знамо да ситуација у држави тренутно није лака, али и ми смо грађани ове земље и заиста нам је неопходна помоћ“, нагласио је Шеховић.

Локална самоуправа успела је да набави једно санитетско возило, јер се пацијенти свакодневно превозе до Новог Пазара. Ангажовано је око 20 лица која помажу медицинским радницама, а које ће општина платити из свог сопственог буџета.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


alarmantno u tutinui veliki broj zarazanih vanredna situacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.108.387 посета
Тренутно на сајту: 366 посетилац(a)