Зечевић: Креће санација корита Атеничке реке 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Зечевић: Креће санација корита Атеничке реке
Trenutno na sajtu: 353       |       Podeli:
18.07.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – У елементарним непогодама у виду обилних падавина које су захватиле територију града Чачка

и притом нанеле велике штете, највише су страдале месне заједнице Кулиновци, Лозница, Атеница, Трнава и Свети Сава.

Начелник Градског штаба за ванредне ситуације, Братислав Зечевић рекао је да су већ ранијом одлуком Градског штаба предложили градоначелнику да прогласи ванредну ситуацију на 28 месних заједница територије града Чачка, али тада није имало потребе да се то прогласи и у МЗ Кулиновци.

,,На данашњој седници штаба једногласно смо донели одлуку да предложимо градоначелнику да поред ових 28 месних заједница , прогласимо ванредну ситуацију и на територији Кулиноваца”, изјавио је Зечевић.

Он наводи да је у погледу штете од 7. јула до данас стигло 104 пријаве за штету, од тога 93 пријаве су од стране физичких лица, 11 су поднела правна лица и 25 захтева је поднето за штету на пољопривреди.

,,Морам напоменути да су Јединице цивилне заштите и даље активне, управо смо донели одлуку да ће јединицама приоритет бити уређивања корита Атеничке реке од угоститељског објекта ,,Врело” до Плаве хале. Ту има пуно растиња које је направило проблем у скретању тог речног корита”, рекао је Зечевић и додао да ће почети са контролисаном сечом растиња у ширини од три метра леве и десне обале и да је то привремена заштита.

Зечевић истиче да су комисије које врше процену штете свакодневно на терену и да се нада да ће коначан извештај са тачном проценом имати за 10-ак дана, с обзиром да је велики број пријављених, а они имају само три екипе од којих је једна задужена за пољопривреду.

,,Оно што је најбитније је то да смо кренули са дезинфекцијом, урадили смо преко 90 процената дезинфекције објеката који су поплављени прошлог пута, будући да је морало да буде суво да би то имало ефекта. Ми смо и данас Заводу за јавно здравље доставили списак за ове месне заједнице које су поплављене у последњем невремену и које су претрпеле штете”, закључио је начелник Градског штаба за ванредне ситуације.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.461.422 посета
Тренутно на сајту: 354 посетилац(a)