Томислав Николић преломио: Идем у пензију, али не и из политике 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Томислав Николић преломио: Идем у пензију, али не и из политике
Trenutno na sajtu: 425       |       Podeli:
21.03.2017 | 0 коментар(а)



Председник Србије Томислав Николић је преломио - 31. маја подноси захтев за пензију, пише "Курир" и додаје да то да не значи да ће он рећи збогом и политици.

Николић тврди да још није извагао, нити се договарао да ли ће и коју функцију добити после мандата, али једно је сигурно - пензија му не гине, додаје лист.

На питање да ли то значи да ће се повући и из политичког живота, Николић каже: "То не значи да ћу ићи у политичку пензију, засад само старосна".

Он није хтео да открива све своје планове.

"Курир" пише да одлазећи председник не мора много да брине за финансије - може да рачуна на месечну пензију од најмање 104.000 динара, што је 80 одсто од његове тренутне плате од око 130.000.

Николић ће и након истека мандата моћи да ужива у привилегијама, наравно, уколико не уговори неку политичку функцију, додаје лист.

Он има право на канцеларију, саветника и секретара, обезбеђење, аутомобил, статус почасног председника, дипломатски пасош...

Према закону о председнику, он шест месеци након завршетка мандата прима пуну председничку плату, а тај период може, на захтев, да се продужи на годину дана, наводи "Курир".
Извор: Курир




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.431.777 посета
Тренутно на сајту: 426 посетилац(a)