Јединствена школа у Брекови (ВИДЕО) 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Јединствена школа у Брекови (ВИДЕО)
Trenutno na sajtu: 404       |       Podeli:
16.11.2019 | 0 коментар(а)



Ариље - Високо међу ариљским брдима, у центру села Бреково налази се основна школа изграђена 1896. године.

Али под кровом овог старог здања, сасвим другачија слика и то заслугом ученика. После успеха на Олимпијади руског језика Компанија НИС опремила им је дигитални кабинет. А управо због руског језика млада наставница, у ариљска побрђа стигла је из Ниша.

„Ово је била школа која ме је као студента прва позвала на разговор за посао и том приликом сам примљена а посао сам прихватила без размишљања”, рекла је наставница руског језика Ана Савић.

А путем којим је она дошла многи су отишли из Брекова. Из ове школе прва знања понела су три доктора наука, много лекара, инжењера, правника, економиста, и вредних и успешних пољопривредника. Школу сада похађа 54 ученика из неколико околних села.

„Нама су издвојена одељења удаљења од 9 до11 километара међусобно и од матичне школе и ученици путују доста”, казао је директор школе Горан Ичелић.

Бивши ученици и данас се са поносом сећају своје генерације , али и тренутака који ни после 50 година нису избледели. Као и онај када је им је 1968. године измакла титулар свеукупног победника на ариљској олимпијади.

У Брекову је пре више од четири деценије основано књижевно друштво, па мештани у шали кажу да имају више песника него становника, а сви су прва слова научили у својој школи.

ГЗС





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.775.577 посета
Тренутно на сајту: 405 посетилац(a)