Др Дабић: У болници сви лекари раде на ковид одељењима, оперишемо само када су пацијенти животно угрожени 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Др Дабић: У болници сви лекари раде на ковид одељењима, оперишемо само када су пацијенти животно угрожени
Trenutno na sajtu: 368       |       Podeli:
08.07.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - На инфективним одељењима чачанске болнице хоспитализовано је 113 пацијената,
Др Дејан Дабић, фото: ГЗС

на респиратору је јуче било девет пацијената, два су данас пребачена у Крагујевац, тако да је број интубираних смањен на седам, казао је данас новинарима др Дејан Дабић и додао да су у протекла два дана два пацијента пребачена у Београд.

“Дете које је смештено на одељење педијатрије а код кога је постојала сумња на ковид инфекцију, након пристиглог ПЦР теста утврђено је да није реч о томе, али је дете ипак задржано на даљем лечењу због симптома које има. Такође имамо трудницу у четвром месецу трудноће, код које постоји сумња на ковид инфекцију, она је смештена у изолацију на одељењу гинеколгије и чека на резултате ПЦР теста”, рекао је др Дабић.

Према његовим речима ковид одељењима проглашено је грудно, итерно, палијатива, неурологија и инфективно одељење.

“Нека одељења су дислоцирана из својих зграда у нову болницу и то пре свега интерно и коронарана јединица као и неурологија, да би обезбедили простор за смештај ковид пацијената и да би колико год можемо одложоли пријем ковид пацијената у зграду нове болнице”, истиче др Дабић.

У чачанској болници раде се само хитне операције када је пацијент животно угрожен, а у овој ситуацији раде се три хитне операције дневно.

“У протеклих седам дана оперисали смо три пацијента који су били позитивни, а то подразумева опрему за хирурге и специјалан третман за пацијента од уласка у опертациону салу до постоперативног тока”.

Др Дабић је прецизирао да на ковид одељењима има 180 расположивих кревета а тренутна попуњеност је 113.

“У чачанској болници тренутно има девет клиничких и пет транспортних респиратора. Разлика између тих респиратора је у томе што код транспортних, пацијент на тој машини може највише да буде два, до три дана, после тога се мора одморити и пацијент и машина”, појаснио је доктор.

Према његовим речима, што се тиче организације рада на ковид одељењима, укључени су апсолутно сви лекари и направљен је распоред рада за цео месец јул.

Иначе, др Дабић је на послу од јуче и након прес конференције се поново враћа на посао.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK RADNI TIM KORONA DR DEJAN DABIC BOLNICA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.459.439 посета
Тренутно на сајту: 368 посетилац(a)