Осликава се надвожњак у Љубићу, уметници инспирисани Чачком 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Осликава се надвожњак у Љубићу, уметници инспирисани Чачком
Trenutno na sajtu: 357       |       Podeli:
10.09.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Да дух фестивала ДУК још увек влада међу Чачанима, показује и чињеница да је добио свој наставак. Млади Чачанин Вук Ђурић

студент Графичког дизајна у граду на Морави, угостио је своје пријатеље које је упознао прошле године на фестивалу у Пожаревцу. Он са њима украшава уникатним графитима зид испод надвожњака у улици Данице Марковић.

,,Упознао сам их на фестивалу када смо радили мурале у Пожаревцу, разменили смо контакте, они су ми се јавили да праве туру по српским градовима и да имају жељу да оставе свој потпис и у Чачку. Са великим задовољством сам прихватио и организовао све што нам је потребно како би оставили своје лично дело на овом зиду”, рекао је Ђурић и додао да ће њихови цртежи красити обе стране надвожњака.

Графитни фестивали служе за склапање нових пријатељстава

Цртач мурала Крашкет родом из Немачке дошао је са својим колективом Гвапо сапо који поред њега има још три члана, Јуму, Исакова и Трашкина. Он каже да у договору са Вуком праве мурал, као наставак Дук фестивала и да је инспирацију нашао управо овде у Србији и онога што је доживео.

Свој лични печат у виду мурала оставе у сваком граду који посете

,,Моја инспирација настаје тек кад добро осмотрим град, а када сам стигао у Чачак видео сам нешто што код мене у Немачкој нема, а то су улични продавци лубеница”, рекао је Крашкет и додао да његова колегиница Јуму која је иначе из Перуа инспирацију извлачи из своје културе, док Исак мотиве својих графита претапа из украинске аритектуре.

Своју културу осликава у градовима широм света

,,У својим цртежима користим доста боја који су оличење моје културе, а имам жељу да на неки начин оставим барем део наших обичаја у градовима које посећујем”, навела је Јуму којој се свидело што су људи у Чачку упознати са овом врстом уметности.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.903.244 посета
Тренутно на сајту: 358 посетилац(a)