На такмичењу виолиниста у Прањанима више од 30.000 посетилаца 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
На такмичењу виолиниста у Прањанима више од 30.000 посетилаца
Trenutno na sajtu: 393       |       Podeli:
17.08.2019 | 0 коментар(а)



Прањани - Друго вече такмичења виолиниста у Прањанима обележио је рекордан број људи. За разлику од прве вечери када

када су наступили млади виолинисти, вечерас дошло неколико пута више посетилаца. Разлог је тај је вечерас наступају професионални виолинисти. Вечерас се 13 виолиниста бори да понесе титулу најбољег у Србији, на првом и јединственом такмичењу овакве врсте у нашој земљи.

- Ван свих очекивања пролази такмичење виолиниста и сам сабор у Прањанима. Овде вечерас има преко 30. 000. Биће проглашена прва виолина по оцени жирија и златна виолина по оцени публике. Још три награде очекују такмичаре, за најбоље одсвирано коло, песму и за најизворније музицирање - каже Гвозден Николић, идејни творац такмичења виолиниста у Прањанима.

Николић каже да се нада да ће такмичење у Прањанима заувек остати утемељено у "души српског народа".

- Свима је јасно да је већ након првог Сабора у Прањанима, он стао раме уз раме са Гучом. Као један од највећих Сабора у Србији - рекао је Николић.

У Прањане се пласирало 13 професионалаца и врхунских виолиниста, који вечерас на великој позорници, у директном ТВ преносу, одмеравају своје вештине. За прву виолину и златну виолину Србије и високо звање најбољих гудала бориће се и врхунски мајстори, као што су Момир Јовановић, Дарко Пилер, Густав Курина, Никола Првуловић, Андреа Алимановић, Стефан Васић, Аца Бунџић, Тамара Ђурић, Ранко Ђурић…

ГЗС/ Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


atmosfera poseta

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.341.806 посета
Тренутно на сајту: 394 посетилац(a)