Још једно признање за Ковачевића и локалну самоуправу 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Још једно признање за Ковачевића и локалну самоуправу
Trenutno na sajtu: 399       |       Podeli:
18.05.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - На вечери шампиона 85. Међународног сајма пољопривреде у Новом Саду, у Конгресном центру, председнику општине Дејану Ковачевићу

додељено је признање за најуспешнију локалну заједницу у подстицању руралног развоја.

Кандидати за Пехар Новосадског сајма, најпрестижнијег признања у категорији „Најбољи у агробизнису“ номинују се по препоруци еминентних представника струке, научних и друштвених институција и установа, привредних комора и гранских удружења привредника, који имају увид у резултате и допринос подизању квалитета у агробизнису. На овогодишњем Пољопривредном сајму, оцењивани су производи и услуге у тридесет робних група. Највише конкурената нашло се у категорији најбољи из агробизниса.

Фото: Општина Горњи Милановац

Председник Ковачевић је рекао да је ова награда још један показатељ да сви који прате рад општине Горњи Милановац вреднују постигнуте резултате.

Ми смо пре две године основали Канцеларију за пољопривреду. Поред тога што смо одвојили огромна буџетска средства, за развој и подстицај пољопривреде, успели смо да са Канцеларијом за пољопривреду кроз едукацију и едукативни садржај усмеримо пољопривреднике на један нови део пољопривредне производње. Општина Горњи Милановац јесте лидер у привредној производњи, али полако у последње две године покушавамо да акценат пребацимо и на пољопривреду“ , истиче Ковачевић.

Фото: Општина Горњи Милановац

Он се осврнуо и на чињеницу да се све већи број људи окреће селу и сеоским домаћинствима.

Ми смо општина руралног тима и имамо преко шездесет села. Нама јесте циљ да нам млади остају на селу и због тога и одвајамо огромна средства за подстицај пољопривреди. Такође, то је разлог и због чега радимо на едукацији младих и покушавамо да са прерађивачком индустријом тај капацитет употпунимо да би млади имали зашто да остају на селу, да би се бавили пољопривредом, да би једноставно помогли и општини али и сами себи правећи посао за будућност“, навео је Ковачевић.

Председник општине очекује да ће Горњи Милановац и наредних година уз адекватна улагања и уз помоћ Владе Републике Србије успети да оправда ово признање. Пољопривреду је навео као један важан сегмент раста производње и развоја читаве Србије.

 

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.389.881 посета
Тренутно на сајту: 400 посетилац(a)