Учесници „Литије за спас Србије“ „окадили“ трасу Европрајд шетње 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Учесници „Литије за спас Србије“ „окадили“ трасу Европрајд шетње
Trenutno na sajtu: 391       |       Podeli:
02.10.2022 | 2 коментар(а)



Учесници "Литије за спас Србије", која је данас нешто после 14.00 сати кренула испред зграде Патријаршије, застали су на путу до цркве Светог

Марка код седишта Уставног суда, позивајући ту институцију да "поштује шта у Уставу пише, да је брак заједница мушкарца и жене". Свештеник Јован Бабић, који је ту служио молитву "за светињу брака и породицу", рекао је да је на Уставном суду "одговорност да тако остане заувек".

Пролазећи центром Београда учесници литије су кадили улице тамјаном, због одржавања Европрјад шетње 17. септембра. Исред Прајд инфо центра, истакли су транспарент „Забранити промоцију содомије на 100 година“.

Пар стотина учесника литије застало је и код споменика руском цару Николају ИИ одајући пошту, како су навели, „цару мученику“.

У обраћању код цркве Светог Марка, где је литија завршена, професор Филозофског факултета Милош Ковић је рекао да је „то духовни рат и борба за наше светиње“, подсећајући да су поред те цркве прошли и учесници Европрајда.

Према његовим речима, амерички амбасадор Кристофер Хил „понизио је наше власти одржавањем Европрајда, јер су све што су претходно говорили погазили“.

„Нисмо у сукобу са онима који су тада шетали, већ са империјом и злом идеологијом“, рекао је Ковић.

Свештеник Бабић молитву је изговорио и непосредно пре почетка шетње, и поручио „да је Београд био и биће свети Богородичин град“.

На челу колоне било је возило са звучницима и два велика барјака са ликовима Светог Саве, Симеона Мироточивог и других светитеља. Учесници су носили и комбиновану српско-руску заставу, а два младића повећу посуду са тамјаном тако да је почетак колоне био обавијен димом.

На догађај је позвао, уз бројне мање познате организације, и покрет Двери, а његов лидер Бошко Обрадовић је међу учесницима ове шетње.

Учесници скупа носили су и транспаренте „Свети оче Саво моли Бога за нас“ и „Косово је срце Србије“.

ГЗС/ Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Ilija Cvorovic

    Mozemo sad da se setamo svaki dan oni svoje iscerase, i sad se odnekut kiselo smeju
  • Србин

    Американског педера треба протерати из Србије а претходно га ишибати.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.345.259 посета
    Тренутно на сајту: 391 посетилац(a)