Хистероскоп коначно у чачанској болници 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Хистероскоп коначно у чачанској болници
Trenutno na sajtu: 353       |       Podeli:
23.06.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Општој болници у Чачку данас је уручен хистероскоп вредан 7.000 евра. Хистероскоп је оптички апарат који служи за дијагностификовање карцинома

тела материце и испитивање стерилитета прегледом проходности јајовода и промена на материци.

Овај апарат донација је Ротари клуба и Града Чачка, а акцију за набавку овог апарата покренуло је одељење гинеколошко - акушерске службе.

Приликом уручења овог апарата секретарка Ротари клуба у Чачку, Весна Бaур, истакла је да је препозната важност набавке овог апарата, као и да је одлука донета једногласно.

"Ротари клуб је уз помоћ привредника Чачка, Ивањице и Лучана сакупио половину потребних средстава, затим смо се обратили градоначелнику Милуну Тодоровићу који је пуним срцем прихватио позив. Захваљујући подршци Градске управе успели смо да реализујемо пројекат", тврди она.

Тодоровић је истакао је да ће град Чачак увек учествовати у оваквим акцијама.

"Радимо на општу корист и задовољство наших суграђана, да се скрате листе чекања, а да услуга буде што квалитетнија. Обећали смо да ћемо вратити стари сјај чачанској болници и здравству уопште и радимо на томе", казао је Тодоровић.

Хистероскоп, фото: Глас западне Србије

Градоначелник је казао да је Град Чачак учествовао са половином потребних средстава за куповину овог уређаја у износу од 361.000 динара и додао да ће град бити активан и у будућности како би се на најбољи начин обезбедила квалитетна услуга свим корисницима здравствених услуга не само из Чачка већ и из околних градова.

"План је да се настави развој Опште болнице у свим сегментима, а Град ће учествовати са додатним средствима. Поред опредељених 27,5 милиона динара који су добијени од министарства за реконструкцију породилишта, обезбедићемо заједно са привредницима нашег града додатних 9,5 милиона који су потребни за комплетну реконструкцију", тврди Тодоровић.

Начелница гинеколошко – акушерског одељења, др Даница Радосављевић, изразила је захвалност донаторима истичући његову важност и неопходност.

"Раније су наше пацијенткиње морале да иду у Београд или Нови Сад како би тамо чекале на прегледе и дијагностку. Набавком овог апарата сада све то могу да ураде овде", нагласила је она.

Директор Опште болнице др Радослав Милошевић, истакао је да у овом тренутку ова здравствена установа има једног едукованог лекара за ове дијагностичко - терапијске процедуре, али су обезбеђени консултанти који ће долазити из еминентних здравствених установа и који ће у исто време бити и едукатори али и лекари који ће обављати прегледе.

Вредна донација Ротари клуба и Града Чачка, фото: Глас западне Србије

"На нама је да у најбољој могућој мери искористимо овај апарат, јер ово је огроман плус у дијагностици и терапији гинеколошке патологије", рекао је др Милошевић.

Он је подсетио да је осим ове, у току акција за набавку уретероскопа за уролошке процедуре коју су подржали привредници града Чачка.

Он је казао да је чачанска болница купила ангио салу вредну 51,3 милиона динара захваљујући помоћи Градске управе.

"Сада са сигурношћу можемо рећи да је чачанска Општа болница, што се тиче опреме једна од престижнијих здравствених установа овога типа у Србији. Очекујемо и набавку савременог ултразвука за потребе одељења радиологије, а то ће бити реализовано захваљујући нашим исељеницима из Чикага од којих смо већ добили један ауто за потребе болнице", тврди Милошевић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.362.698 посета
Тренутно на сајту: 354 посетилац(a)