Посета литванској компанији „Енерстена“ 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Посета литванској компанији „Енерстена“
Trenutno na sajtu: 411       |       Podeli:
10.03.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић допутовао је у дводневну посету литванској компанији „Енерстена“.

Поред Ковачевића, делегацију чине и Жарко Савићевић, угледни привредник из нашег града, Ђорђе Вукадиновић из Канцеларије за јавна улагања, представници Новог Пазара, Прибоја и Шапца. Чланови делегације позвани су од стране представника литванске компаније, како би им била презентована искуства која се тичу грејања и котлова на биомасу.

„Енерстена Група“ је једна од водећих фирми у Централној и Источној Европи у сфери пројектовања, производње и инсталације опреме за грејање и когенерацију на биомасу. Истражујући земље Западног Балкана као тржишта са високим потенцијалом раста и имајући у виду тренутно стање котлана у Горњем Милановцу, препознали су потенцијал општине Горњи Милановац да постоји економско и еколошко образложење за прелазак са мазута на биомасу у производњи топлотне енергије. Поред овога на састанку су размењена искуства по питању обновљивих извора енергије, као и искуства по питању нових технологија из ових области.

Делегација из Србије ће посетити централу фирме „Енерстена“ где ће им бити презентована искуства о успесима Литваније у прелазу на биомасу на даљинско грејање, а такође ће посетити и производни погон фирме. Са својим домаћинима, обићи ће и неколико топлана и когенерацијских енергена на биомасу.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.440.179 посета
Тренутно на сајту: 411 посетилац(a)