Локалној заједници више од 146. 000 евра 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Локалној заједници више од 146. 000 евра
Trenutno na sajtu: 427       |       Podeli:
26.07.2016 | 0 коментар(а)



Косјерић - Титан цементара је прошле године уложила више од 146.000 евра у развој локалне заједнице, а допринос те компаније економији Србије је готово 23 милиона

евра - речено је током презентације извештаја о друштвено одговорном пословању и одрживом развоју, који та компанија представља јавности шесту годину заредом.

- У пословању се водимо постулатом "Чинити што мање лошег и чинити што више доброг". Настојимо да заједно са запосленима, сарадницима и грађанима обликујемо простор узајамне афирмације, засноване на залагању, дијалогу, интегритету и поштовању принципа који нам осигуравају успешно трајање - поручио је Мирослав Глигоријевић, генерални директор цементаре. Истакавши да ће цементара "наставити са подршком локалној заједници и унапређењима у области заштите животне средине, безбедности и бриге о запосленима", Глигоријевић је изразио задовољство што ту намеру препознају и локални партнери, са којима та компанија континуирано доприноси бољем животу у Косјерићу.

Цементара, која запошљава 223 радника, прошле године је произвела 410.115 тона цемента и пласирала га на домаћем тржишту и тржиштима земаља у региону, а највише у Црној Гори и Хрватској. У побољшање безбедности на раду уложено је 52.000 евра, а најнижа основна зарада исплаћена у децембру прошле године, како је Глигоријевић рекао, била је 2,7 пута већа од минималне зараде у Србији.

Подсетивши и на континуирана улагања у побољшање система безбедности радника на раду, Глигоријевић је истакао да је први пут од оснивања цементаре достигнут ниво од хиљаду дана у континуитету без повреда на раду.

Наводећи да су "укупне годишње емисије далеко испод законом дозвољених лимита", он је истакао и то да је у том периоду у заштиту животне средине уложено више од 333.000 евра.

- У прошлој години инсталирали смо котао за грејање на дрвни пелет, чиме је мазут замењен обновљивим извором енергије - рекао је Глигоријевић.

Компанија је учествовала са 1,5 милиона динара у куповини ултразвучног апарата за Дом здравља, волонтерском акцијом запослени су улепшали двориште вртића "Олга Грбић", а седам практиканата је обавило тромесечну стручну праксу у тој компанији. У оквиру конкурса "За мој Косјерић" цементара је издвојила више од 20.000 евра за пројекте у области културе, екологије, образовања и социјалног укључивања.

- Заслужено се налазимо међу пионирима друштвено одговорног и одрживог пословања на овим просторима - истакао је Глигоријевић, подсетивши на то да је за залагање у области друштвено одговорног пословања Титан цементара Косјерић прошле године награђена са два признања - за допринос нефинансијском извештавању у Србији, које додељује Форум за одговорно пословање, и признање од Титан групе за најбољу иницијативу, односно напредак у области безбедности и здравља на раду.

Као дугорочне планове он је навео наставак подршке развојним програмима у локалној заједници, улагања у безбедност на раду, едукацију запослених, купаца и добављача, али и усклађивање са стандардима ЕУ, коришћење алтернативних сировина и горива, али и улагања у друге видове заштите животне средине.

Данас




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Рекламирајте се на порталу Гласа западне Србије

Телефон: 032 347 001 | Мејл: redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.171.232 посета
Тренутно на сајту: 427 посетилац(a)