Премијерка и малинари постигли договор о формирању радне групе за откупну цену 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Премијерка и малинари постигли договор о формирању радне групе за откупну цену
Trenutno na sajtu: 353       |       Podeli:
07.07.2017 | 0 коментар(а)



Како би се упоредила цена на тржишту и квалитет малина, а након тога формирала аконтна откупна

цена црвеног злата, јуче је на састанку произвођача малине и извозника са премијерком Аном Брнабић договорено да представници ресорних министарстава заједно са произвођачима и извозницима отпутују за Пољску, казао је за Агропрес председник Асоцијације малинара Србије Добривоје Радовић.

“Верујем да ће ускоро бити понуђена реална откупна цена од најмање 200 динара. На састанку у Влади Србије договорено је да радно тело отпутује у Пољску како би се упоредила тржишта цена и квалитет малина а након тога формирала аконтна откупна цена за овогодишњи род,"истиче Радовић додајући да ће у Пољској представник произвођача бити др Александар Лепосавић са чачанског Института за воћарство.

Док произвођачи очекују да просечна цена малине буде 1,83 евра, извозници тврде да је за ниску цену домаће малине крива Пољска која јој обара цену. Да би се утврдила цена, отпутоваће се у Пољску, јер цена српске малине не може бити испод или у равни са њиховом. Стога, малинари очекују бонус за квалитет српског виламета. Такође је договорено да се уради анализа домаћег и страног тржишта и на основу тога формира прихватљива цена. Више ће се знати следећег четвртка, када је и наставак дијалога.

Разговору са произвођачима малина и хладњачарима су поред премијерке Брнабић присуствовали министри трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.

 

Агропрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.136.587 посета
Тренутно на сајту: 354 посетилац(a)