Рекордни број Чачана пријављен за Богојављенско пливање 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Рекордни број Чачана пријављен за Богојављенско пливање
Trenutno na sajtu: 812       |       Podeli:
17.01.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - На Богојављење ће се традиционално у Чачку 14. пут за редом пливати за часни крст. Овогодишњи организатори

су Спортски центар ,,Младост", Народни музеј уз благослов Храма Вазнесења Господњег а под покровитељством Града Чачка.
Старешина чачанског храма Мирковић Марко рекао је да ће Света литургија на Крстовдан почети у 7:00 часова после чега ће бити прво освећење воде, док ће се на Богојављење служити литургија у 8:00, након чега ће литије кренути до реке Мораве.

Старешина Храма Вазнесења Госодњег у Чачку Мирковић Марко, фото: ГЗС

Директор Спортског центра Младост Милош Стеванић каже да су све припремне радње урађене, као што је
монтирање бине у сарадњи са компанијом Стејџ про.
,,Ове године из буџета града издвојена су знатно већа средства у односу на претходне године и самим тим смо се трудили да испоштујемо све људи који су претходних година то радили бесплатно као што је и сама фирма Стејџ про", наводи Стеванић.

Директор Спортског центра Младост Милош Стеванић

Етнолог Народног музеја Снежана Шапоњић-Ашанин каже да се пре четрнаест година наставила традиција која је била јако популарна у Чачку до Другог светског рата и спорадично након тога али не у организацији цркве.
,,Као и сваке године велику подршку пружиће нам и Коњички клуб Грива, др Владан Војиновић, деца обе Предшколске установе, затим припадници 98. Ваздухопловне бригаде из Лађеваца, ПУ Чачак, ђаци и суграђани а на челу ће бити градско руководство и прошлогодишњи победник који ће носити Богојављенски крст од чачанске цркве до градске плаже", рекла је она додајући да ће цео догађај бити употпуњен Богојављенском академијом у Дому културе која ће почети у 19:00 часова.

Етнолог Народног музеја Снежана Шапоњић-Ашанин, фото: ГЗС

Помоћник градоначелника за област друштвених делатности Владан Милић каже да град сваке године подржава и унапређује пливање за Богојавенски крст.

,,Већ 14 година како је обновљена ова манифестације, прве године је било три пливача, док је ове године пријављено око стотинак наших суграђана од тога три девојке, што је рекорд у пријави", наводи он.
Милић истиче да је град ове године издвојио 1,1 милион динара за пливање и да ће се и у будуће трудити да развија културу и спорт, јер су они темељи града.

Помоћник градоначелника за област друштвених делатности Владан Милић, фото: ГЗС


Драган Савковић из Спортског центра Младост рекао је да се сваке године труде да уведу неке новитете и занимљивости у самој организацији догађаја па тако ће то бити и ове године.

Иначе, акција добровољног давања крви организује се већ трећи пут за време манифестације и сви заинтересовани се могу одазвати и помоћи онима којима је то неопходно.

Глас западне Србије

Монтирање бине препуштено је фирми ,,Стејџ про", фото: ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.054.069 посета
Тренутно на сајту: 813 посетилац(a)