Вуковић: Полазна основа за минималац биће 40 000 динара 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вуковић: Полазна основа за минималац биће 40 000 динара
Trenutno na sajtu: 364       |       Podeli:
28.07.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Члан социјално - економског савета испред Савеза самосталних синдиката Србије
Члан социјално - економског савета испред Савеза самосталних синдиката Србије (СССС) Душко Вуковић, фото: ГЗС

(СССС) Душко Вуковић данас је са представницима Самосталног синдиката Чачка разговарао о предстојећим преговорима у Влади Србије о повећању минималне зараде, као и о потписивању колективног уговора у предузећу Аутопревоз Чачак.

Како је Вуковић истакао, СССС је отпочео кампању под називом „Подигни минималац”, а полазна основа тог синдиката у преговорима биће минималац од 40.000 динара.

„Средином августа отпочеће преговори репрезентативних синдиката, Уније послодаваца и Владе Републике Србије око износа минималне зараде за 2022. годину. Наш је став да износ минималне зараде мора да се изједначи са износом минималне потрошачке корпе. Сам садржај минималне потрошачке корпе не може да омогући егзистенцију трочлане породице. Жао нам је што претходних година износ минималне зараде није постигнут договором, већ једностраном одлуком Владе”, рекао је Душко Вуковић.

Он је навео да у просеку износ потрошачке корпе расте за око 1.000 динара на годишњем новоу, па минимална зарада мора бити у складу са износом минималне потрошачке корпе у том тренутку, али и да је важно да се са растом минималне зараде процентуално повећавају и зараде запослених у свим секторима.

„Полазна основа СССС у преговорима биће минималац од 40.000 динара. Такође ми имамо проблем да се са повећањем минималца смањују зараде осталих запослених, тако да преговарамо са Владом да се утврде плате за сваки сектор, да у сваком предузећу са растом минималне зараде расту и плате осталих запослених”, рекао је Вуковић.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK SINDIKAT MINIMALAC DUSKO VUKOVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.482.617 посета
Тренутно на сајту: 365 посетилац(a)