Подизање нивоа саобраћајне културе кроз игру, такмичење, дружење 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Подизање нивоа саобраћајне културе кроз игру, такмичење, дружење
Trenutno na sajtu: 321       |       Podeli:
30.10.2017 | 0 коментар(а)



Ужице - АСК Ужице Рели Тим (УРТ) по пети пут организује УРТ Рфактор Лигу, такмичење у виртуелној вожњи на симулаторима,

овај пут у сарадњи са Градом Ужицем, а у просторијама Омладинског клуба Ужице. Први тркачки викенд почиње у суботу, 4. новембра од 17:00 часова, а такмичење се наставља сутрадан од 14:00 часова, и тако сваки викенд до краја новембра. Након проглашења новембарских победника по категоријама, лига се наставља и током децембра, а 13. и 14. јануара планирано је велико финале: сусрет свих победника по класама и по месецима и такмичење за Супер Шампиона.

Мотиви за организацију оваквог такмичења нису само популаризација најтрофејнијег спорта у граду, већ првенствено, безбедност у саобраћају, као и социјализација, фер плеј, солидарност, јачање осећаја колективне, али и односа личне и колективне одговорности. Због тога је циљ да се на ово такмичење пријави што више ученика, младих и свих оних који би да кроз своје учешће допринесу и повећању личне и опште безбедности у саобраћају, подизању саобраћајне културе, а Рфацтор лига је и добар начин да се, на крајње безбедан, али и забаван начин провере и побољшају возачке способности. Такмичење које доприноси атмосфери правог спортског догађаја је део настојања да се игрице које, у савременим условима живота, доводе до индивидуализације и асоцијализације, посебно млађе популације, подигну на ниво социјалног догађаја уз заједничку едукацију, забаву, игру, такмичење и међусобно дружење: и такмичара и навијача.

Поред такмичара у Омладинском клубу, због ограниченог броја места, обезбеђен је и директан пренос преко видео бима у просторијама клуба Гкц, па је то добра прилика и за навијање и дружење током викенда који следе.

Чињеница коју су потврдила дугогодишња искуства чланова УРТ, а кроз учешће и организацију аутоспортских такмичења су: да су најпажљивији и најобазривији учесници у саобраћају управо особе које се баве аутоспортом, и из разлога познавања и правила, и свих могућих и непредвиђених околности које се могу догодити на аутоспортској стази, па сматрамо да смо међу напозванијима да ова искуства, као и нашу обуку у области безбедности у саобраћају и аутоспорту, пренесемо на друге. Стављајући на овај начин, сваког од учесника у позицију возача, активног фактора у аутомобилу кроз димензију спорта, а уз наше сугестије и објашњења ситуација у току, и након такмичења које планирамо, циљ нам је да повећамо свест грађанства, учесника ове Лиге, о безбедној вожњи, и уопште: учешћу у саобраћају-поручују уз позив за пријаву организатори, АСК Ужице раллy теам.

Оно што пријављене очекује је такмичења на Рфактор симулатору вожње који се сматра једним од најбољих симулатора за широку употребу. Лига се игра на рачунарима повезаних у ЛАН мрежу као међусобна трка шест такмичара. АСК Ужице Рели Тим је као организатор обезбедио шест Трустмастер Феррари Ф430 волана, као и софтвер за симулатор.

Стазе су виртуалне и у власништву УРТ-а, а међу стазама је и стаза Ужице која се вози по улицама града Ужица. Направљена је на основу реалне мапе града и убачена у симулатор.

Право учешћа имају сви заинтересовани без обзира на године (од 8 до 88), а постоји могућност прављења и пионир лиге у случају већег броја деце испод 12 година.

План је да се направе месечна (новембар, децембар) такмичења до краја 2017. као и да се укупно 12 најбољих такмичара из новембра и децембра састану у великом финалу половином јануара 2018.

На крају лиге проглашава се шампион у конкуренцији возача и клубова.

Тркачки викенди су:

НОВЕМБАР ДЕЦЕМБАР ЈАНУАР

04-05.11.2017. 02-03.12.2017. 13-14.2018.

11-12.11.2017. 09-10.12.2017.

18-19.11.2017. 16-17.12.2017.

25-26.11.2017. 23-24.12.2017.

Тркачки викенд се састоји од два дана и то:

субота од 17 до 20 - квалификације

недеља од 14 до 20 – трка

Кроз награде које су се обезбедиле поделом учешћа сваког од такмичара, што износи 200 динара, план је да се, не само поштују прописи правих ауто трка, већ и да се учесници и стимулишу на такмичење, али и да развију осећај солидарности и поштовања залагања и талента.

Осим ових, обезбеђење су и бројне друге робне награде и разна изненађења за најбоље возаче.

Пријављивање се врши попуњавањем обрасца који достављамо у прилогу и његовим враћањем на мејл: rallyteamuzice@gmail.com или преко фејсбук стране Užice rRally Team.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.480.777 посета
Тренутно на сајту: 322 посетилац(a)