За следећу годину у плану су велика улагања на планини Рудник 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
За следећу годину у плану су велика улагања на планини Рудник
Trenutno na sajtu: 336       |       Podeli:
04.12.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Председник општине Дејан Ковачевић посетио је данас Рудник, засеок Брезовицу, где је обишао радове на асфалтирању 800 метара пута.

Он је истакао да се захваљујући временским условима који иду на руку, наставља са асфалтирањем предвиђених путних праваца.
„Настављамо са својим амбициозним планом да ове године завршимо тридесет путних праваца на селу и да урадимо три улице у граду. Једна од те три градске улице, улица Драгише Николића, је потпуно завршена и комплетно реконструисана у дужини од 300 метара. Данас смо овде на Руднику, у Брезовици, где завршавамо асфалтирање 800 метара некатегорисаног пута, где са учешћем грађана у односу 3:1 завршавамо ову деоницу која много значи овом делу наше општине и засеоку Брезовица“, рекао је Ковачевић.

У разговору са мештанима први човек општине Горњи Милановац најавио је за следећу годину велика улагања у ову месну заједницу.

„Планови за наредну годину за Рудник су нам веома амбициозни. Завршили смо пројекат отворених базена на Руднику који ћемо радити заједно са компанијом `Контанго`. Предвиђено је да радови крену на пролеће, а тренутно је у фази издавања грађевинске дозволе. Такође, завршили смо комплетну пројектну документацију за водоснабдевање са Рзава. Канцеларија за управљање јавним улагањима нам је за тај посао обећала 200 милиона динара. Ми смо са водопривредним предузећем `Морава` из Чачка завршили сву потребну додатну документацију како би тај новац обезбедили и повукли на рачун општине Горњи Милановац. Ево једног лепог обавештења за све Рудничане, а то је да ће у најскорије време Рзавска вода доћи на Рудник“, истакао је Ковачевић.

Он је додао да се доста улаже у овај део општине, али да ће се са том праксом наставити и у будућности како би у потпуности били искоришћени туристички потенцијали планине Рудник.

Милован Николић, председник Месне заједнице Рудник захвалио се председнику општине што је данас посетио Рудник.

„Ради се 800 метара пута и то једним делом 300 метара испод трафостанице, па узбрдо све до насеља Јоцовићи. Брезовица је јако напредно место, има 22 домаћинства са више од 75 одсто младих који су остали овде и који воле своје место, улажу у своје место и јако су организовани. Међу првима су извршили електрификацију, водовод, пре 40 година су први метри асфалта урађени баш у овом засеоку“, каже Николић који се још једном захвалио локалној самоуправи што је издвојила средства којима се финансира МЗ Рудник.

Осамдесетосмогодишњи Славиша Обреновић, мештанин овог засеока, каже да памти када се први асфалт ручно постављао у Брезовици.

Сретен Јоцовић из Брезовице каже да је асфалтирање овог пута веома значајно за све мештане јер повезује засеок са магистралом и са варошицом Рудник.
„Сви мештани га користе, овим путем и деца иду у школу. Овај асфалт доста олакшава зими чишћење овог путног правца”, рекао је Јоцовић.

РИНА. РС / ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.162.618 посета
Тренутно на сајту: 337 посетилац(a)