Вучић о Илићу: Нећу да ме уцењују 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Вучић о Илићу: Нећу да ме уцењују
Trenutno na sajtu: 1362       |       Podeli:
21.01.2017 | 0 коментар(а)



Има много победника на српским председничим изборима, изјавио је премијер Александар Вучић у интервју за ТВ Пинк и додао да не зна ко ће бити кандидат Српске напредне странке (СНС).

Он је потврдио да ће до Сретења заједно са председником објавити име председничког кандидата.

На питање да ли размишља о председничкој кандидатури, Вучић је рекао да не размишља на такав начин.

"Размишљам о једној тешкој ситуацији у коју смо доведени. Изборна правила се не мењају у изборној години, то је део демократске процедуре. Наравно да размишљам и о последицама по политичку странку коју водим, а најпре размишљам о будућности Србије јер је то најважније. Не бих волео да се Србија врати у прошлост и да нерад победи рад и да лоповлук победи поштење", истакао је Вучић.

Вучић је додао да политички противници дају огроман новац саветницима из САД, Израела, Румуније и других земаља, милионе евра и да већ имају спремне спотове. Говорећи о нападу лидера Нове Србије Велимира Илића Вучић је изјавио да је Илић уствари све најлепше рекао о њему и влади коју води.

"Показао је ону разлику, ону линију која раздваја ову владу у односу на све претходне владе. Није крио да је разлог његове љутње, нећу да улазим у сарадњу са Душаном Петровићем, могућим премијером у будућности који је ојадио и опљачкао Србију. Илић је рекао једну ствар – незадовољан сам што нисам постављен или на место министра или на место директора Коридора", прецизирао је Вучић.

Он је навео да је о томе било разговора, али да је сваки пут када је требало да дође до тога, доносио одлуку да те секторе ипак води струка и да се ради оно што је најбоље за грађане у Србији.

"Зато што нећу да будем неко ко ће да буде уцењиван и нећу да водим политику транге-франге како многи новинари и сви политичари замишљаљу полазећи од себе - ’ја теби нешто, ти мени нешто...Тога сада нема", рекао је Вучић.

Упитан за коментар поводом одласка Дубравке Филиповски из Нове Србије због неслагања са политиком Велимира Илића, премијер је рекао да је Филиповска имала недавно изванредан говор у Скупштини и да би било нелогично да подржава онакве речи које смо слушали претходних дана.

Поводом инцидента у Бешки Вучић је изјавио да не оправдава насиље.

"Никакво насиље не оправдавам, ни када га чини неко из СНС ни да су га ти људи учинили. Једно је неприхавтљиво, да јуришним одредима прекидате трибине онихј са којима се политички не слажете", нагласио је Вучић.

Према његовим речима, Иницијатива се дрзнула да каже да су то демократски урадили.

"Не можеш да демократски урадиш тако нешто ако је неко други пријавио скуп без обзира да ли је то СНС или месна заједница. Погазили су слободу говора и изражавања, али и закон о јавном реду и миру. То су ствари које у Србији не смеју да се догађају", истакао је Вучић.

Србија је демократска и слободарска земља и Србија ће своју демократију умети да сачува и заштити, нагласио је премијер и лидер СНС изразивши уверење да се такве ствари више неће понављати.

Данас/ТВ Пинк




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.977.367 посета
Тренутно на сајту: 1363 посетилац(a)