Нови Колективни уговор за запослене у ЈКП Горњи Милановац 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Нови Колективни уговор за запослене у ЈКП Горњи Милановац
Trenutno na sajtu: 521       |       Podeli:
02.06.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац потписао је са представницима Синдиката ЈКП

појединачни колективни уговор којим се радницима обезбеђују додатни бенефити, који нису обухваћени основним  уговором о раду.

„На овај начин у законске оквире стављене су све исплате радницима, попут топлог оброка, регреса и  Солидарне помоћи од које ће прва половина бити исплаћена  већ 19. јуна – рекао је Ковачевић и додао да након потписивања овог уговора УО ЈКП мора да потврди  одлуку о Колективном уговору, након чега ће моћи да се примењују сви акти који су њиме обухваћени. Није први пут да Општина на овакав начин излази у сусрет ЈКП али они су то заслужили посебно током трајања пандемије Ковид 19”, истакао је Ковачевић.

„Морам да напоменем да су током трајања пандемије радници Комуналног предузећа били максимално ангажовани на дезинфикцији јавних површина, Опште болнице, Дома здравља, као и на  одржавању градских  улица, дезинфекцију више од 200 зграда за колективно становање, а током обављања овог посла  утрошили  су 660 цистерни натријум хиперлорида. ЈКП Горњи Милановац  је у предходном периоду  дало немерљив значај развоју комуналне инфраструктуре на подручју општине Горњи Милановац. Били су ангажовани и на радовима који се односе на рзавски водовод ка Руднику, где је у току   завршна фаза радова, очекујемо да Канцеларија за јавна улагања уплати додатна средства у наредних месец дана како би до краја године могли да завршимо тај пројекат, чиме ће планина Рудник и насељено место Рудник добити здраву пијаћу воду и непрекидно снабдевање”, нагласио је Ковачевић.

Према речима Јелене Ковачевић, председника Синдиката запослених у комунално стамбеној делатности преговори са руководством фирме у вези са Колективним уговором трајали су последњих месеци, али се коначно стигло до тога да се на овај начин за раднике обезбеде већа права, а у наредном периоду наставиће са ангажовањем за још боље услове рада који ће подразумевати повећање основице за минули рад и топли оброк.

Мирко Пантовић, члан Одбора индиката запослених у комунално стамбеној делатности каже да ће потписивањем уговора бити повећана лична примања сваког запосленог у ЈКП.

„Имајући у виду ситуацију у самом предузећу али и у држави , сада нисмо могли више да добијемо али у наредном периоду наставићемо преговоре о повећању права запослених, бенефитима И условима рада за сваког запосленог у ЈКП Горњи Милановац”, нагласио је Мирко Пантовић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kolektivni ugovor gornji milanovac dejan kovacevic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.300.521 посета
Тренутно на сајту: 522 посетилац(a)