БИРН: Дупло скупље очитавање 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni             

 
БИРН: Дупло скупље очитавање
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
23.01.2017 | 0 коментар(а)



Електропривреда Србије (ЕПС) склопила је споразум за очитавање потрошене струје по цени која је најмање дупло већа од средње вредности досадашњих цена,

показује ново истраживање Балканске мреже за истраживачко новинарство (БИРН).

Након спроведене јавне набавке, ЕПС је за послове очитавања бројила у августу 2016. године ангажовао конзорцијум понуђача који предводи компанија „Сеqуестер“ (Секуестер), наводи БИРН.

Конзорцијум је на тендеру победио са понудом од 39,99 динара по очитаном бројилу, што је драстично скупље у односу на цену која је годинама уназад плаћана за тај посао. Устаљена цена очитавања у урбаним насељима, где су бројила гушће распоређена и где се лакше и брже очитавају, износила је око 10 динара, док је за рурална и разуђена насеља просечна цена била 30 динара, показује истраживање БИРН.

Садашња цена, наводи се у истраживању, је иста за сва бројила, без обзира где се налазе, и знатно је већа од некадашње максималне цене. И рекордно висока цена за очитавање струјомера није била довољна гаранција да ће се овај посао квалитетно обављати.

Након све већег броја жалби грађана због увећаног децембарског рачуна за струју, огласио се и председник Владе Србије Александар Вучић, који је рекао да је установљена неправилности у раду ЕПС. Извори БИРН из ЕПС тврде да су радници ЕПС који су до сада очитавали струју, наставили то да раде, а нови радници нису адекватно за то припремљени и обучени.

Извор: Данас, Фонет




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.391.053 посета
Тренутно на сајту: 440 посетилац(a)