Плац на Златибору скупљи десет пута, јагма инвеститора за парцелама око гондоле 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Плац на Златибору скупљи десет пута, јагма инвеститора за парцелама око гондоле
Trenutno na sajtu: 373       |       Podeli:
18.07.2016 | 0 коментар(а)



Златибор - После најаве градње панорамске гондоле, на Златибор су стигли и џакови пара - домаћих и страних инвеститора.

Цена земљишта, нарочито у атару села Рибница подно Торника, где ће се налазити међустаница гондоле, протеклих недеља драстично је порасла.

Једна београдска фирма која би да гради комерцијалне садржаје недавно је од општине Чајетина, у зони друге категорије на падини Обудојевица, купила плац испод почетне станице гондоле. Парцела од 73 ара продата је за 211.700.000 динара, односно за 23.600 евра по ару!

"Велика је тражња за апартманима у подножју Обудојевице. Никола Пековић је купио локацију аутобуске станице са намером да гради пословни центар. Хотели у непосредној близини почетне станице повећавају и унапређују капацитете. Намера инвеститора је јасна - гондола ће вишеструко отплатити уложено - каже директорка ЈП „Голд гондола Златибор“ Бојана Божанић.

Намера Чајетине је да у подножју Торника развија „Нови Златибор“ или „Златни град“, где су урбанистичким актима планирани луксузни хотели и спортски објекти. Ради се мастер план за тај простор чија кичма ће бити међустаница гондоле уз језеро Рибница и истоимено село.

- За ар плаца ту су нудили од 500 до 1.000 евра. А недавно, кад је постало јасно да је гондола извесна, мој брат је продао земљу за 4.000 евра по ару, - прича Рајко Љубојевић из Рибнице.

Вели, све је више домаћих и страних бизнисмена који залазе у те крајеве и распитују се о условима куповине плацева.

- Пре неки дан барем 50 аутомобила са разним регистарским таблицама прошло је селом. Били су и неки Руси који би да граде „руско село“. Хтели су да купе читав хектар у комаду, али нису успели јер поједине комшије неће да продају земљу. Пронело се да су Руси нудили и 5.000 евра за ар - додаје Рајко.

Милош Бакић има 17 ари на продају. Нема дана да му неко не понуди новац за земљу, четири-четири и по хиљаде евра, али он још тврди пазар.

- Цена ће тек расти кад гондола крене. Памтим 2007. и 2008, кад је почела са радом жичара на Торнику и кад су цене плацева нагло скочиле - прича Милош.

У Чајетини кажу да је све више оних који се интересују о условима градње у Рибници.

Хотел са пет звездица и клиника?

- Инвеститор који има бизнис у Аустрији доставио је идејно решење хотела са пет звездица у планинском стилу. Једна руска клиника би да улаже у здравствени туризам, конкретно у лечење онколошких болести. Распитивали су се о клими, условима градње, инфраструктури - прича Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

Извор: Блиц, В. Лојаница




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.172.481 посета
Тренутно на сајту: 372 посетилац(a)