Поскупљује вода и комуналне услуге 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Поскупљује вода и комуналне услуге
Trenutno na sajtu: 452       |       Podeli:
18.11.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - На данашњем Градском већу усвојено је поскупљење комуналних услуга и воде. ЈКП „Комуналац” Чачак
Директор ЈКП „Комуналац” Чачак Петар Домановић, фото: РИНА

предложило је повећање депоновања и изношења комуналног отпада, у просеку за 8 одсто, односно 10 посто за грађане а шест за привреду.

„Повећање је урађено на основу калкулације цене услуга, где се параметри нису мењали од 2013. године, а од тада је поскупело и гориво и цена рада, која је некада била 116 динара по часу а од следећег месеца 172,50. Поскупљење не треба везивати ни са чим другим, осим да је разлог функционисање пословања Комуналца. Цена код грађанаће сада бити 6,55 динара по метру квадратном, на годишњем нивоу за просечан стан од 60 квадрата, 438 динара је поскупљење. За то се не би могло рећи да је неки атак на буџет грађана, али због броја корисника, око 30.000, то је за нас значајан износ. Ова измена је усвојена на Градском већу, а видећемо шта ће одлучити одборници. Тако да ћемо после заседања скупштине, радити на плану пословања по новим ценама”, рекао је директор ЈКП „Комуналац” Чачак Петар Домановић.

Иначе, и поред овог поскупљења ЈКП „Комуналац” има далеко најнижу цену у систему Дубоко.

Домановић истиче да ће се са наплатом на сеоском подручју кренути од јануара следеће године, када се обезбеде сви технички и кадровски услови.

„Требало би да запослимо још шест људи, два возача и да набавимо још два возила као и 500 контејнера, како би комплетно покрили сва села, око 60 месних заједница. Негде смо радили рециклажне платое, негде нисмо, морамо нека подручја појачати. То ће се финансирти од укупне калкулације пословања а и градски буџет још није усвојен, тако да је још рано причати о томе, али у сваком случају, пословање предузећа се не сме угрозити”, казао је он.

ЈКП „Водовод” Чачак такође је предало захтев за повећање цене својих услуга, пошто то није урађено последњих шест година. Цена услуга воде биће повећана за 7,9 одсто и за привреду и за домаћинство, што ће износити 24 динара по једном кориснику на месечном нивоу.

РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.498.179 посета
Тренутно на сајту: 453 посетилац(a)