Звуци Србије крећу из Чачка: Хоћемо да српска народна музика има своје место 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Звуци Србије крећу из Чачка: Хоћемо да српска народна музика има своје место
Trenutno na sajtu: 435       |       Podeli:
29.09.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Продукција „Звуци Србије” бавиће се вековном музиком нашег народа, познатијом

као српска двојка али и који ће будно пратити сва дешавања која се тичу музике на нашим просторима, каже Милован Мићо Кујунџић, Пријеворац и познати чачански певач народне музике.

„Цео живот српска народна песма је мој посао и љубав. То је нешто што сам од малих ногу ценио изнад свега, али чини ми се да је све више гурају у запећак. Не слажем се са тим, у њој је наша историја, традиција и исконска љубав према Србији, сваком њеном крају који је опеван.

Водили смо се управо тиме, наш оснивачки улог су праве вредности српског народа, срочене у стиху, и то ће нам бити пословник о раду и свето писмо у послу који смо започели,“ каже Кујунџић.

У овај за сада јединствен подухват кренуо је са својим наследником Немањом који се већ окушао на естрадној сцени, али који се по свему судећи у свему слаже са оцем.

„Бавићемо се оним од чега су под утицајем разних стилова многи дигли руке. Српска двојка имаће своје место које заслужује, али даћемо шансу многим певачима и иструменталистима српске музике који нису имали снаге ни прилику да се домогну велике сцене, упркос својим квалитетима. Србија и наша народна музика не почивају на неколико звезда које опседају тв екране. Итекако их има у сваком делу земље, можете их наћи у селима, градовима, а често и у кафанама. То су врсни интерпретатори којима ће мо дати шансу и отворити пут да покажу своје врлине. Хоћемо да видимо где су нам певачи који раде јетежак посао певајући, чија имена су позната народу али не естради, где су ти врхунски свирачи, како живе и шта раде, шта је са сјајним српским текстописци и композитори чији стихови и ноте су прославили многе. Зашто их нигде нема бар за тренутак у првом плану? Пионирски је то посао, али имамо знања и снаге да кренемо тим путем. Српска музика почива у народу и није тамо где неко има моћ да прогура и намеће нешто што чак и не потиче са ових простора,“ каже Немања Кујунџић и додаје да ће на овом задатку бити истрајни и верни само ономе што је душа овог народа.

„Када је западна Србија у питању ускоро ћете читати репортаже о једном Срећку Јововићу, Мирославу Радовановићу, Добривоју Топаловићу, Вукасу, Чаславу Ђоковићу, Сретену Гајићу, Атанасију Савићу, победницима Сабора фрулаша, али и завирити у живот обичних певача са ових простора које сви познајемо и који живе од тог посла. Видећемо ко су оркестри које обожавате, подсетити се бивших и отворити простор генерацијама које долазе. Дакле биће пуно посла и то озбиљног,“ кажу Кујунџићи.

Mићо и Немања Кујунџић, фото: ГЗС

Иначе, продукција је покренула и сајт који је већ доступан јавности. Оно што је важно то је да већ од самог старта желе да успоставе комуникацију са уметницима и свима онима који се баве тиме.

„Желимо да окупимо композиторе,текстописце, аранжере и певаче под једну заставу.

„Наш мејл је zvucisrbije@gmail.com, наравно бићемо увек доступни за сваки разговор, савет или предлог увек достуони на телефоне: 0653059567 и 060459 0149

Сајт продукције можете посетити на адреси www.zvucisrbije.rs

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak zvuci srbije produkcija sajt

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.498.280 посета
Тренутно на сајту: 435 посетилац(a)