Активности ФТН-а у Чачку 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Активности ФТН-а у Чачку
Trenutno na sajtu: 316       |       Podeli:
14.05.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - На основу иницијативе проф. др Радојке Крнете и проф. др Андреаса Пестера реализоване су

почетне активности за успостављање сарадње Факултета техничких наука у Чачку и  Каринтиа Универзитета (Carinthia University of Applied Sciences Villach) из Аустрије кроз заједничко аплицирање на „еразмус” - пројекту (Knowledge Services for Energy Efficiency Support – Bridging regions) и билатералном пројекту научне и технолошке сарадње између Републике Србије и Републике Aустрије за период 2018 – 2019. године „Паметна решења за подизање свесности младих грађана о значају коришћења обновљивих извора енергије и повећања енергетске ефикасности у локалној заједници“.

Андреас Пестер посетио je Факултет техничких наука у априлу у вези договора о проширивању сарадње кроз заједничко аплицирање у предстојећим позивима  на пројектима Мултилатералне сарадње у Дунавском региону и „еразмус” пројеката за мобилност студената и наставника, као и о другим могућностима стипендираног боравка наставника и студената нашег Факултета на Каринтиа универзитету. У оквиру боравка на Факултету Пестер је посетио и лабораторије за електричне машине, погоне и мехатронику, као и електронску лабораторију и изразио интересовање за експерименталне поставке у лабораторијама, a своје импресије ће, како је рекао, пренети колегама у Вилах у циљу даљег проширења сарадње.

Ксенија Лајшић библиотекар Библиотеке Факултета техничких наука у Централној библиотеци у Порту, фото: ФТН

Такође, у оквиру „еразмус” програма мобилности ненаставног особља Универзитета у Крагујевцу и Универзитета у Порту, Португалија, Ксенија Лајшић библиотекар Библиотеке Факултета техничких наука, у периоду од 16 -21. 04 2018 боравила је у Централној библиотеци (Faculdade de Letras), саопштио је Факултет техничких наука у Чачку.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.478.709 посета
Тренутно на сајту: 317 посетилац(a)