Таковске цвети - Први међународни сусрет варошких позоришта 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Таковске цвети - Први међународни сусрет варошких позоришта
Trenutno na sajtu: 537       |       Podeli:
09.05.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Милановачко позориште расписало је конкурс „Таковске цвети

који ће бити одржан од 8. до 14. јула.

Право учешћа на Конкурсу имају непрофесионална позоришта из Републике Србије, Републике Српске и аматерске позоришне трупе српског говорног подручја.

Конкурс је отворен до 7. јуна 2019. године, а позоришта за Сусрет могу да пријаве једну представу. Пријава подразумева попуњен званични формулар Сусрета и снимак представе са којом се конкурише. Пријавни формулар и Правилник Сусрета, позоришта могу преузети са сајта Организатора (http://milanovackopozoriste.rs/).

Заинтересоване трупе пријаве могу слати електронским путем на мејл milanovackopozoriste@gmail.com или поштом на адресу Милановачко позориште, Милоша Великог 32а, 32 300 Горњи Милановац.

Учеснике Сусрета организатор ће објавити до 14. јуна 2019. године.

Одабир представа обавиће Бранко Кнежевић, редитељ и глумац Милановачког позоришта, а жири Првог међународног сусрета варошких позоришта „Таковске цвети" чиниће: Љиљана Драгутиновић, драмска уметница, председник, Драгослав Шиља Тодоровић, редитељ и Рајко Ракићевић, редитељ.

Награду: „Таковски цвети" жири ће доделити за: најбољу представу, најбољу мушку и женску улогу.
Уз плакету и диплому „Таковске цвети" носиоцима признања биће уручен и новчани део награде у бруто износу (за најбољу представу – 60.000 динара (ансамбл), за најбољу мушку, односно женску улогу по 25.000 динара). Награда ће се доделити и најбољем младом глумцу Сусрета, као и најбољој представи по оцени Жирија публике - жирија у сенци (диплома, без новчаног дела награде).

Трошкове пута и транспорта сноси свака позоришна трупа за свој ансамбл. Сви учесници Сусрета имају обезбеђен ручак и коктел-закуску по завршеној представи, а позоришни ансамбли који су удаљени више од 250 километара од Горњег Милановца имају обезбеђено преноћиште.

Трошкове награда, пропаганде, жирија и остале трошкове Сусрета сноси организатор. Представе ће се изводити у Великој сали Културног центра – Горњи Милановац.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.411.812 посета
Тренутно на сајту: 538 посетилац(a)