Скупштина града Чачка заседа у Коњевићима 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Скупштина града Чачка заседа у Коњевићима
Trenutno na sajtu: 496       |       Podeli:
23.04.2019 | 0 коментар(а)



Чачак, Коњевићи – Први пут откако је Чачак добио статус града, седница Скупштине одржава се на селу.
Градски парламент Чачак, заседање у Коњевићима, фото: РИНА

Тачније у просторијама Месне заједнице у Коњевићима, на око пет километара од центра Чачка, али уз помоћ савремених средстава општења, тв преноса и лајв стрима на интернету, сад је постало свеједно где заседа локална власт.
Новост је и то што је седница почела у ослабљеном саставу – на почетак је јутрос дошло 39 од укупно 75 одборника, јер су скоро сви опозиционари остали код куће. Изузетак је, у том погледу, неколициона одборника из опозиционе ГГ „Александар Радојевић”.

Др Александар Радојевић ГГ „За напреднији Чачак”


„Под условом да владајућа гарнитура обезбеди кворум ми ћемо се појавити на неколико кључних тачака које су од битне важности за будућност града. Рецимо, статут града је стављен на дневни ред без јавне расправе, то су ствари којима се бавимо већ дуже и не бисмо смели да пропустимо да се појавимо за говорницом. Наравно да остајемо опозиција.
Зависи како се ствари буду одвијале, ми смо група грађана која је слободномислећа опозициона странка, ко жели да буде не некој тачки може, пратићемо ситуацију током дана” – казао нам је др Александар Радојевић, и сео у одборничку клупу чекајући отварање седнице.
Шта о овом потезу опозиције мисли Александар Максимовић, шеф владајуће одборничке групе Српске напредне странке?

Шеф Одборничке групе СНС Александар Максимовић


„Не чуди ме понашање др Радојевића и одборнице Виолете Марковић, они су често лутали у неким својим опредељењима, немају јасан смер у политици. Стварно не знам који је разлог њиховог доласка”.
Игор Трифуновић, председник Скупштине града, захвалио се Месној заједници Коњевића за уступљен простор, поручујући:
„Једна од најзанимљивијих тачака ове седнице је нова мрежа школа на нашем подручју, која је добила сагласност надлежног министарства.”

Председник Скупштине града Чачка Игор Трифуновић

Иначе, градски парламент Чачка тренутно је бескућник, пошто се реновира велика дворана у центру града, где су деценијама држане седнице власти у овом месту.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.447.266 посета
Тренутно на сајту: 495 посетилац(a)