Немци траже по Србији: Довољно 10 ари, зарада 2.400 евра 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Немци траже по Србији: Довољно 10 ари, зарада 2.400 евра
Trenutno na sajtu: 296       |       Podeli:
12.03.2018 | 0 коментар(а)



Ужице- Немачка фирма Куне представила је пољопривредницима Ужица вертикалну (шпалир) производњу корнишона

Бернард Урлих, дирекор за набавку сировина у тој фирми, рекао је да је циљ презентације проналажење што већег броја фармера који би се бавили производњом корнишона и отварање откупног места у Ужицу, пише Ужичка недеља.

Према речима Бернарда Урлиха, немачка фирма почела је откуп корнишона прво у Козарској Дубици пре четири године, а прошле године у Сремској Митровици. Ове године су кренули у већу кампању и већ су промоције одржане у Панчеву, Чачку и Црвенки, па сада и у Ужицу.

Пољопривредни инжењер Коста Ђуровић рекао је да је почетно улагање у производњи корнишона на 10 ари око 750 евра, с тим што је произвођач дужан да обезбеди стубове.

"Цела производња се шаље за Немачку где се врши конзервирање и затим иде у продају широм Европе. Расађивање креће око 15. априла, што је случај са Сремском Митровицом, а у Златиборском округу крајем маја. После расађивања треба да прође месец дана за убирање првих корнишона, а берба траје од два до два и по месеца. Процена је да на 10 ари принос 6,5 тона, могуће и 7 до 8 тона, а зарада се креће од 2.000 до 2.400 евра. Цена је већ уговорена и то за прву класу 65 евроценти, за другу 25, а за трећу 7,5 евроценти”, рекао је Ђуровић и додао да би пх вредност земљишта требало да буде од 5,8 до 7.

Нова Економија




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.786.927 посета
Тренутно на сајту: 295 посетилац(a)