Шестомесечни извештај о буџету добио једногласну потврду већа 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Шестомесечни извештај о буџету добио једногласну потврду већа
Trenutno na sajtu: 268       |       Podeli:
01.08.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - На 66. седници општинског већа, већници су као другу тачку дневог реда усвојили Извештај о извршењу

Одлуке о буџету општине Горњи Милановац за период од 01.01. до 30.06.2019.године. Ова једногласна и значајна конфирмација дуготрајног планирања, ефективног и наменског извршења буџета обавезује и упознавање јавности.

,,Обавеза свакако јесте председника општине и општинске управе да дају Извештај о извршењу буџета за првих шест месеци, што смо ми данас на Већу и усвојили.Оно што је најзначајније и што бих ја нагласио, јесте свакако повећање прихода од 14,22% за првих шест месеци, а то нам је јасан показатељ да имамо повећану привредну активност, ако узмемо у обзир да нам највећи део новца долази од пореза на зараде.Значи од тога колико људи је ангажовано на територији општине Горњи Милановац и 14,22 % није мало повећање, не само за буџет, већ је и само повећање у броју запослених на територији општине Милановац“,рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

У оквиру исте тачке дневног реда, Ковачевић је истакао да се расходна страна више види у другој половини године, јер ће како наводи, највећи део радова бити реализован у другој половини године.

,,Од сутра већ почињемо изградњу нових, локалних саобраћајница, превасходно , у улици Николе Луњевице и ја молим све наше суграђане који живе на том делу општине да буду три месеца стрпљиви, обзиром да је 90 дана рок за извођење радова, да је улица дугачка, да се раде свеобухватни радови на замени коловозне конструкције, фекалне и кишне канализације и изградњи новог тротоара и расвете. Такође, видели сте колико путних праваца на селима, што локалних, што некатегорисаних почиње да се ради ових дана и ја се надам да ћемо ове године, обзиром да смо раније завршили све јавне набавке, успети до краја календарске године да испунимо план, онај и који је зацртан што се тиче инфраструктуре за 2019.годину“, рекао је Ковачевић.

Општинско веће је донело закључак о прихватању Извештаја о пословању ЈКП ,,Горњи Милановац“ за 2018.годину и упутило га Скупштини општине Горњи Милановац ради давања сагласности. У оквирима ове тачке, директор ЈКП ,,Горњи Милановац“ Иван Лазић казао је да су у протеклој години настојали да одрже висок стандард услуга који су сами себи задали са циљем да град буде чистији и уређенији.

,,Ми смо сами себи задали у претходној календарској години циљ да нам град из дана у дан буде чистији и уређенији. Изведени радови на водоводној мрежи износе укупно 4.400 метара цевовода на преко 50 локација градског подручја. У 2018.години била је 1331 интервенција на градској водоводној мрежи, а 502 на градској канализационој мрежи. Овај податак нам говори да је предузеће своју ефикасност,односно рад на терену увећало за 50% у односу на претходне године“, рекао је Лазић.

Он се поводом исте тачке осврнуо и на јако битне радове које су имали у протеклом периоду.

,,Подсетићу Вас да смо у варошици Рудник током 2016. и 2017.године имали континуиран проблем у водоснадбевању на дневном нивоу и то је износило минимум два сата.Улагањима спроведеним 2018.године која су износила 4.900.000,00 динара овај проблем је решен. У 2018.години, после дуго времена, депонија Вујан је добила од надлежног министарства решење о издавању интегралне дозволе за сакупљање, транспорт, складиштење, третман и одлагање неопасног и опасног отпада, што до сада није поседовала.Што се тиче градског гробља –изграђено је 145 нових гробних места са интерном саобраћајницом, што је укупно изнело нешто преко 9 милиона динара. Ми јесмо 2018.годину завршили у нето добити од 246 хиљада динара, али нисмо покрили губитке из претходних година пословања, што је један од већих задатака који смо поставили испред себе“, рекао је Лазић.

Поред поменутог Општинско веће је на истој седници донело Решење о давању сагласности на измене и допуне финансијских планова – основно образовање за : ОШ,,Момчило Настасијевић“,ОШ,, Свети Сава“ и ОШ,,Арсеније Лома“ , закључак о утврђивању предлога решења о именовању председника и чланова Организационог одбора 15.Међународног Бијенала уметности минијутаре у Горњем Милановцу, као и Решење о давању сагласности на измену финансијског плана Апотеке Горњи Милановац за 2019.годину.

Како би се пред нову школску годину формално обезбедило увођење нових корисника бесплатног превоза-средњошколаца и олакшавање буџета њихових породица, већници су једногласно подржали и донели Правилник о изменама и допунама Правилника о начину и поступку остваривања права на бесплатан и превоз са попустом у јавном линијском превозу путника на територији општине Горњи Милановац.

Општинско веће је предлог решења о изменама и допунама решења о распореду средстава намењених за одржавање саобраћајне инфраструктуре Одељења за локални економски развој оценило као позитиван на данашњој седници, те је донело Решење које обезбеђује износ од 4.580.400,00 динара за рехабилитацију тротоара у улици Кнеза Александра Карађорђевића.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.173.172 посета
Тренутно на сајту: 268 посетилац(a)