Деца из Србије на одмору у Сочију, руски вршњаци приредили дочек 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Деца из Србије на одмору у Сочију, руски вршњаци приредили дочек
Trenutno na sajtu: 424       |       Podeli:
06.06.2019 | 0 коментар(а)



У руском граду Сочију од 5. до 19. јуна борави 30 ученика и седам наставника из Србије на позив градоначелника

Анатолија Пахомова.

Децу из Ваљева, Новог Пазара, Чачка, Ужица и Косовске Митровице су срдачно дочекали руски вршњаци, који ће им наредних дана представити све лепоте тог важног туристичког центра, који је уједно и летња резиденција предсеника Русије Владимира Путина.

Одмор наших ђака у чувеном летовалишту на Црном мору и највећом бањском лечилишту на простору бившег Совјетског Савеза, у којем сезона траје 365 дана, представља почетак реализације низа споразума које су средином маја потписали градоначелници општина Западне Србије са званичном делегацијом олимпијског града Сочија приликом њихове посете Србији.

Ива Јованчић из Ивањице упознала другарицу из Сочија

Тада је градоначелника Анатолија Пахомова, с којим су допутовали најбитнији људи привредног и туристичког живота не само Сочија већ и Русије, дочекао народни посланик Драгомир Ј. Карић, члан Парламентарне групе пријатељства Србије и Русије, који је и почасни грађанин олимпијског града.

“Изузетно сам поносан што је овако брзо дошло до почетка реалзације наших договора. И посебно ме чини срећним што су управо деца та која су прва осетила благодети наших састанака и разговора. У Сочију су примљена изузетно лепо и уверен сам да ће им боравак у том прекрасном граду остати заувек у сећању. Њихов одлазак тамо представља учвршћење блиских односа између српског и руског народа, као и подршку развоју стратешке сарадње између две земље коју успешно реализују председници Александар Вучић и Владимир Путин”, каже Драгомир Ј. Карић.

Дочек руских вршњака у Сочију, фото: БК

Он је додао да ће након посете наше деце Сочију, ученици из тог града стићи у узвратну посету у Србију.

“Упознаће се с лепотама наше земље, а биће смештени на Златибору. Они су најбољи промотери идеје да се успостави директна авионска линија између Београда и Сочија која би омогућила да се повећа размена туриста с Руском Федерацијом, да наши пословни људи лакше остваре своје интересе тамо, а да руски инвеститори остваре своје замисли око инвестирања у прераду воћа, поврћа и меса у регионима Западне Србије. И све се то уклапа у визију регионалног повезивања на којем увек потенцира Богољуб Карић, председник Покрета Снага Србије и председник Удружења индустријалаца и предизентника Србије”, казао је Драгомир Ј. Карић.

Подсетимо, са градоначелником Анатолијом Пахомовим и његовом делегацијом током посете Србији састали су се председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић, потпредседници српског парламента Владимир Маринковић и Ђорђе Милићевић, министар Расим Љајић, генерални секретар председника Србије Александра Вучића Никола Селаковић, помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић, градоначелници Тополе, Чачка, Ужица, као и Ваљева, града са којим руски олимпијски град намерава да се побратими.

БК / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SOCI DECA RAZMENA SRBIJA RUSIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.432.405 посета
Тренутно на сајту: 424 посетилац(a)