У чачанској болници хоспитализованa 122 пацијента, две особе изгубиле битку са короном 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
У чачанској болници хоспитализованa 122 пацијента, две особе изгубиле битку са короном
Trenutno na sajtu: 500       |       Podeli:
03.08.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - У Општој чачанској болници тренутно су смештена 122 лежећа болеснка ,



од којих је њих осам на респиратору са тежом клиникчком сликом. У протекла 24 сата преминула су два пацијента, реч је о особама старије животне доби из Горњег Милановца и Чачка. На одељења чачанске болнице примљено је пет, а отпуштено десет пацијената .
Током јучерашњег дана обављен је 31 преглед.

др Михајло Луковић, руководилац Радног тима за праћење ширења вируса корона МО

„Да се ситуација смирује потврђују и из Дома здравља , где је током јучерашњег дана било свега десет прегледа. Ја очекујем да ћемо врло брзо прећи на то да нека одељења поново враћамо у функцију. Као што сам и рефкао на почетку, овај талас ће трајати шест до осам недења, сада смо у петој и сви подаци показују на стабилизацију епидемиолошке слике у Моравичклом округу", рекао је руководилац Радног тима за праћење ширења корона вируса, др Михајло Луковић.

Према научним истражиавањима и анализама, из сирових података молже се рећи да за време ове пандемије од 10.марта па до данас број смртних случајева на територији МО за нијансу мањи, него што је то било у периоду март - август пршле године.

др Аклсентије Тошић, директор Завода за јавно здравље Чачак

„Због чега је то тако и зашто је тај податак мало нелогичан биће предмет озбиљних истраживања. Имали смо и доста алармантних ситуација, као што су поплаве и зенмљотреси, дешава се да у таквим ситуацијама порасте број оболелих од заразних болести.Те предстојеће анализе неће се радити на новоу једног или два месеца , већ на нивоу неколико година", казао је директор ЗЗЈЗ др Аксентије Тошић.
Др Тошић је нагласио да се овом периоду паралелнио прате стомачни вируси, за сада нема пораста оболелих од стомачних тегоба.

Прилог емитован у вестима Б92:

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


korona epidemija bilans radni tim presek avgust

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.718.564 посета
Тренутно на сајту: 500 посетилац(a)