Гастро фестивал и ове године привукао је бројне посетиоце, кулинарске мајсторе али и љубитеље доброг залогаја. Учесници из свих крајева наше земље- Кикинде, Новог Бечеја, Чачка, Ариља, Земуна, Шапца, Крупња, Осечине, Малог Зворника, Лознице и других места представили су кухињу свог краја, специјалитете и богатство укуса кухиња на Балкану.
Пуне трпезе одушевиле су посетиоцe, фото: Глас запане Србије
И домаћини су се показали у најбољем светлу, бројне екипе из Љубовије представиле су азбуковачке специјалитете. Кулинрско умеће и укусна храна чине незабилазан део туристичке понуде овог краја. Поред топле добродошлице, туристичких локалитета туристи не заборављају ни бројне специјалитете које могу пробати само у овом крају Србије.
Лепо време, ведра лица, котлићи који се крчкају, песма, дружење, склапање нових пријатељстава обележили су и овај Гастро фестивал, који се одржава једанести пут за редом. Конкуренција је била изузетна. Све екипе су дале свој пун допринос да се представе у најбољем светлу, а посао судија није био ни мало лак.
За сваког по нешто на трпези, фото: Глас западне Србије
Дуго су обилазили бројне такмичаре, дегустирали, враћали се и на послетку донели одлуку о победницима.
Судије нису имале лак задатак, фото: Глас западне Србије
Награду за најбољу рибљу чорбу освојилоје Куварско друштво из Панчева, за најбољу етно трпезу Удружење жена “Незаборав” из Малог Зворника, а као мајстор за прављење модерних јела показала се Марија Јакубив.
Кувало се и крчкало на све стране, фото: Гласзападне Србије
У дисциплини пекарство прво место освојили су ТОО Нови Бечеј и Кнап из Новог Бечеја, а у посластичарству награду је освојила Милица Јовановић.
Глас западне Србије