Скупштина општине „утемељила“ Дворац и спорт, културу и туризам у Горњем Милановцу 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Скупштина општине „утемељила“ Дворац и спорт, културу и туризам у Горњем Милановцу
Trenutno na sajtu: 420       |       Podeli:
28.02.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Након одржане седамнаесте редовне седнице Скупштине општине Горњи Милановац Установе Културни центар и Спортско рекреативни центар

као и Туристичка организација општине Горњи Милановац добиле су директоре на мандат од четири године. На ова три места места одборници су изгласали кандидате који су до сада обављали посао у статусу вршиоца дужности, саопштено је из ОУ Горњи Милановац.
Директор Културног центра ће бити Драган Арсић, установом Спортско рекреативни центар ће управљати Предраг Марковић, док ће директор Туристичке организације бити Десимир Ћаласан.
Једина установа у којој је на данашњем заседању разрешен дужности стари, а није постављен нови директор, је Апотекарска установа Апотеке Горњи Милановац.

„Као што и Закон о здравственој заштити каже, директор ће обављати дужност до именовања новог директора или у овом случају док се апотеке не дају у закуп трећем лицу,“ речи су председника општине Дејана Ковачевића који је на самом заседању седнице Скупштине изразио жељу да већ у марту, када се и затвара конкурс ЗА ИЗДАВАЊЕ У ЗАКУП ПОСЛОВНИХ ПРОСТОРИЈА ПУТЕМ ПРИКУПЉАЊА ПИСМЕНИХ ПОНУДА, очекује новог послодавца у просторијама милановачке апотеке а на тај начин и враћање у нормалу снабдевање лековима у објектима Апотекарске установе, како на градском тако и на сеоском подручју.

Фото: ОУ Горњи Милановац

Пред одборницима се на данашњем заседању нашао и предлог Одлуке о приступању прибављања непокретности у јавну својину општине Горњи Милановац за потребе изградње дворца у Такову и проширења комплекса знаменитог места „Таковски грм“.
„У овој години је планирано да општина Горњи Милановац прибави парцеле и да уради комплетну пројектно техничку документацију. Ја се надам да ћемо већ до септембра месеца имати све то на столу код нас, а у следећој години је планирана изградња самог дворца у првој фази, а у некој наредној фази ћемо разрађивати детаљан план регулације целог знаменитог места Таково. Сви остали туристички садржаји ће доћи у другој фази. Ми смо обавили један круг консултација и разговора са самим власницима парцела. Неки су пристали да продају по цени која је максимална у том делу, а то је цена по којој се продавало за изградњу ауто-пута, око 150 динара по м2. Неки нису задовољни том ценом и уколико не успемо да да прибавимо на такав начин земљиште, ми ћемо ићи са Закључком Владе РС па ћемо ми платити толико, а они ће моћи да , уколико нису задовољни са том исплатом, на суду потраже већа средства„, изјавио је Ковачевић.

Поред донете Одлуке о ангажовању екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Горњи Милановац, одборници су усвоји и Правилник о поступку и начину решавања захтева грађана за накнаду штета настале услед уједа или напада паса луталица као и Одлуку о изменама и допунама Одлуке о локалним комуналним таксама. За два и по сата активног рада одборници и остали учесници су разматрали двадесет и три тачке дневног реда.


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.484.993 посета
Тренутно на сајту: 421 посетилац(a)